x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu: Revenirea în V a economiei - o certitudine. Toate datele oficiale confirmă acest scenariu

Florin Cîțu: Revenirea în V a economiei - o certitudine. Toate datele oficiale confirmă acest scenariu

04 Sep 2020   •   13:43
Florin Cîțu: Revenirea în V a economiei - o certitudine. Toate datele oficiale confirmă acest scenariu
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Revenirea în V a economiei este o certitudine, toate datele oficiale confirmând acest scenariu, afirmă ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, vineri, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook.

„Revenirea în V a economiei - o certitudine. Am promis și am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecție clară și usturătoare pentru mulți”, scrie Florin Cîțu.

De asemenea, acesta afirmă că s-a reușit „această performanță” în perioada de criză pentru că a injectat lichiditate în economie și a crescut investițiile.

„Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudență și responsabilitate finanțele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani. După 8 luni de zile, în plina criza economică, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, am reușit performanta de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro”, mai scrie ministrul de Finanțe.

×
Subiecte în articol: florin citu economie