x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Flutur a tradat in "aroma" de grajd

Flutur a tradat in "aroma" de grajd

de Florina Zainescu    |    10 Noi 2006   •   00:00
Flutur  a tradat in "aroma" de grajd

Flutur a bagat senin cutitul in spinarea lui Tariceanu. A socializat cu el printre vitei, combine si alambicuri; asta dupa ce deja-l tradase in favoarea rivalului Stolojan.

Ziua de ieri se anunta una placuta pentru premierul Calin Popescu Tariceanu. Pe la 11, avea intalnire cu al sau apropiat, coleg de partid si de cabinet, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, pentru a deschide oficial expozitia internationala de echipamente si produse agricole IndAgra. Nici prin cap nu-i trecea premierului ca prietenul sau il tradase, trecandu-si numele in capul Listei-Apel cu membrii PNL care cereau readucerea lui Theodor Stolojan in partid.

VOIE-BUNA. Senini, Tariceanu si Flutur si-au strans mainile si au tinut impreuna o conferinta de presa si, dupa vreo trei sferturi de ora, au pornit-o la plimbare prin targ, zambindu-si si impartasind impresii. N-au facut prea multi pasi, ca au fost "furati" intr-o hora de cativa copilasi gatiti in frumosul strai popular din nordul Moldovei. Chiuituri si multa voie-buna. Tariceanu a uitat de genunchiul betegit in accidentul de motocicleta si-a jucat cum a stiut el mai bine. Nici Flutur nu s-a lasat mai prejos. Cu rasuflarea un pic taiata, dar veseli nevoie mare, cei doi au pornit-o mai departe. Au mancat din aceeasi paine cu sare, s-au delectat cu carnaciori de Plescoi si-au ciocnit o cinzeaca si-un paharel de vin. Ba, chiar, s-au bagat impreuna in staulul vacutei Europa, care trebuia sa-si primeasca de la "nasul" Flutur cadoul pentru aniversarea unui an de viata - un clopotel, sa n-o manance lupu’ cand se duce la pascut.

VESTEA NEAGRA. Indurand cu stoicism mirosul intepator de grajd, Tariceanu si ministrul sau semnatar de Apel au dat o raita si prin cortul cu oi. Dar la vacute nu prea le-a priit, pentru ca la iesirea din pavilion Tariceanu s-a repezit glont la masina de serviciu ce rasarise la "scara", cu Flutur alergandu-i pe urme. S-a urcat si, pentru ca ministrul Agriculturii nu se dumirise ce se intampla - ca, totusi, mai aveau cateva pavilioane de vizitat - l-a tras de mana sa intre-n masina si-au demarat. Unde? De ce? Nici macar purtatorii de cuvand ai celor doi nu stiau. Era in jur de ora 13 si Tariceanu aflase ce Iuda e Flutur. Pe la 15 s-a intors Flutur. Iritat. Atat de iritat, incat a refuzat sa dea declaratii presei pana cand gazdele de la Romexpo nu au oprit muzica ce rasuna in "ograda" IndAgrei.

TURBAT. La fel de ofuscat a recunoscut ca fusese bagat in sedinta de Tariceanu, la Guvern. Dar nu pentru a-i cere explicatii despre tradare, ci pentru a discuta doar "probleme de agricultura, de buget". Insa a recunoscut ca este pentru reprimirea lui Stolojan in PNL. "Imi insusesc orice document de reprimire", a declarat Flutur, confirmand astfel tradarea. "Am sustinut si sustin in continuare ca nu a fost corecta excluderea lui Stolojan. E o greseala si trebuie reparata. Cred ca Stolojan trebuie recuperat, ca sa traga alaturi de noi la caruta PNL." Flutur este singurul ministru PNL care l-a injunghiat pe la spate pe Tariceanu, semnand Apelul prin care se strang semnaturi pentru reprimirea in partid a fostului presedinte, Theodor Stolojan.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic flutur