x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR și Forța Dreptei, moțiune împotriva lui Bode: Nu poate rămâne fără de consecință acest rateu

USR și Forța Dreptei, moțiune împotriva lui Bode: Nu poate rămâne fără de consecință acest rateu

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2022   •   15:15
USR și Forța Dreptei, moțiune împotriva lui Bode: Nu poate rămâne fără de consecință acest rateu
Sursa foto: Lucian Alecu

Parlamentarii din Forța Dreptei și USR vor depune, luni, o moțiune împotriva ministrului Lucian Bode, „pentru eșecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”. „Nu poate rămâne fără niciun fel de consecință acest rateu major”, afirmă Ludovic Orban.

„Am decis ca parlamentarii din Forța Dreptei, alături de cei din USR, să depunem luni o moțiune împotriva ministrului Lucian Bode pentru eșecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen. Nu poate rămâne fără niciun fel de consecință acest rateu major al coaliției PSD-PNL și normal ar fi fost să vina de la sine demisia/demiterea actualului ministru de Interne”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Românii așteaptă conferința de presă comună a președintelui Klaus Iohannis și a ministrului de Interne, Lucian Bode, în care să explice de ce România nu a fost primită în Schengen, a afirmat vineri europarlamentarul Eugen Tomac.

„Românii așteaptă astăzi (vineri) conferința de presă comună a domnilor Iohannis și Bode”, scrie pe Facebook liderul PMP, Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP apreciază că cei doi au „obligația politică si instituțională” să ofere explicații „de ce România și milioane de români am fost umiliți”.

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un comunicat de presă în care anunța că ”aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”: „Dragi români, România nu se oprește aici”.

Lucian Bode a dat o scurtă declarație de presă de la Bruxelles.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţă Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

(sursa: Mediafax)

×