x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Franţa, îngrijorată de problema "din ce în ce mai dificilă" a comunităţii rome

Franţa, îngrijorată de problema "din ce în ce mai dificilă" a comunităţii rome

11 Iul 2013   •   20:43
Franţa, îngrijorată de problema "din ce în ce mai dificilă" a comunităţii rome
Sursa foto: www.presidency.ro

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a evidenţiat în discuţiile avute joi cu preşedintele Traian Băsescu faptul că problema comunităţii rome din Franţa devine din ce în ce mai dificilă şi a subliniat necesitatea colaborării între autorităţile judiciare şi poliţieneşti din cele două ţări în combaterea traficului de fiinţe umane.

"În ceea ce priveşte situaţia comunităţii rome din Republica Franceză, domnul prim-ministru Jean-Marc Ayrault a menţionat că această problemă devine din ce în ce mai dificilă şi a subliniat necesitatea colaborării între autorităţile judiciare şi poliţieneşti din cele două ţări în combaterea traficului de fiinţe umane. Domnul preşedinte Traian Băsescu a menţionat că problemele de imagine care sunt create în Franţa de unii cetăţeni români trebuie să fie abordate într-un spirit european de cooperare între structurile specializate din cele două ţări. Totodată, şeful statului a mai spus că autorităţile române sunt gata atât să continue cooperarea cu Franţa la nivel judiciar şi poliţienesc, dar şi să dezvolte noi proiecte vizând, prin educaţie, inserţia socială a tinerilor proveniţi din familiile care creează probleme în Franţa", a anunţat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit sursei citate, aderarea României la Schengen a fost un alt subiect abordat de preşedintele Băsescu în discuţiile cu premierul francez.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, în cadrul întrevederii, despre aderarea României la spaţiul Schengen şi a afirmat că ţara noastră, deşi îndeplineşte toate criteriile tehnice impuse, nu a primit, încă, o decizie favorabilă de aderare. în acest context, prim-ministrul Republicii Franceze, domnul Jean-Marc Ayrault, a spus că Franţa a fost şi este şi în prezent un susţinător al demersului de aderare a României la spaţiu Schengen, dovadă fiind şi propunerea franco-germană privind aderarea în etape, prima etapă cuprinzând frontierele aeriene", informează Preşedinţia.

De asemenea, în cursul întrevederii, Traian Băsescu a ţinut să mulţumească pentru sprijinul pe care Republica Franceză şi Republica Federală Germania l-au oferit României în vederea încheierii unui nou acord cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

La rândul său, Jean-Marc Ayrault a mulţumit, printre altele, pentru sprijinul acordat de România prin reprezentarea intereselor Republicii Franceze în Siria, precum şi pentru ajutorul oferit de ţara noastră în Mali.

Preşedinţia mai menţionează că Traian Băsescu şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Franceză, semnat în data de 4 februarie 2008, la Bucureşti, la nivel de preşedinţi, se concretizează prin foaia de parcurs semnată la nivel de guverne, la Paris, în data de 21 februarie, de către cei doi premieri.

"De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate şi alte teme de discuţie, printre care competitivitatea economiei româneşti şi problematica din Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Siria", se mai arată în comunicatul citat.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Franceze, Jean-Marc Ayrault, însoţit de o delegaţie din care au făcut parte ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll, ministrul Comerţului Exterior, Nicole Bricq, ministrul Ecologiei, Dezvoltării Durabile şi Energiei, Philippe Martin, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Thierry Repentin.


×
Subiecte în articol: romi franta jean-marc ayrault