x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frătean: Alegerea lui Tokes ar putea face "rău" convieţuirii între români şi maghiari

Frătean: Alegerea lui Tokes ar putea face "rău" convieţuirii între români şi maghiari

15 Iun 2010   •   00:00

Liderul PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat, marţi, că alegerea lui Laszlo Tokes ca vicepreşedinte al Parlamentului European ar putea face "rău" convieţuirii între români şi maghiari, scrie Mediafax.

Frătean a spus despre Tokes că este "iredentist" şi, din noua poziţie, ar putea face rău convieţuirii, prin influenţarea unor rezoluţii şi directive contrare spiritului european şi Constituţiei României.

"E un iredentist care susţine în Parlamentul European modificarea frontierelor, elemente de autonomie care sunt străine Constituţiei şi spiritului în care statul nostru se dezvoltă şi chiar spiritului european", a spus Frătean.

Preşedintele PE, Jerzy Buzek, a anunţat în plenul PE că Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte al PE, însă votul în ceea ce îl priveşte pe acesta a fost însoţit de probleme tehnice care au stârnit nemulţumirea europarlamentarilor.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţi ai Biroului de presă al PE, Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte al PE cu 334 de voturi "pentru", 168 "împotrivă" şi 287 de abţineri.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a primit, săptămâna trecută, susţinerea întregului grup PPE pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a declarat, vineri, că eurodeputaţii români din PPE au fost puşi într-o situaţie "fără ieşire" de propunerea ungară "fără înţelepciune" privind susţinerea lui Laszlo Tokes pentru funcţia de vicepreşedinte al PE.

Conducerea PNL a decis, luni, cu unanimitate de voturi, ca europarlamentarii liberali să nu voteze în favoarea candidaturii lui Laszlo Tokes pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, solicitând ca şi PDL să aibă o poziţie similară.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a afirmat că Laszlo Tokes are un discurs "iredentist şi şovin", s-a declarat îngrijorată de desemnarea acestuia pentru funcţia de vicepreşedinte al PE şi a afirmat că este "condamnabilă" susţinerea de care acesta se bucură din partea PDL.

×
Subiecte în articol: observator