x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunda: Proiectul Legii educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea va intra în vigoare

Frunda: Proiectul Legii educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea va intra în vigoare

25 Noi 2010   •   20:55

Frunda a spus că el a criticat prima decizie a Curţii Constituţionale la momentul respectiv, pentru că era una politică, apreciind drept corectă decizia de miercuri a CC.

"Acum 20 de zile, când s-a stabilit că asumarea răspunderii este neconstituţională, cred că decizia a fost politică şi am criticat-o atunci, pentru că Curtea s-a ascuns în spatele unei formalităţi şi s-a referit doar la momentul asumării răspunderii, nu şi la momentele ulterioare. Or, după ce Guvernul şi-a declarat dorinţa de asumare a răspunderii, de angajare a răspunderii, constituţional, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fixat dezbaterile în plen, inclusiv reprezentanţii opoziţiei, iar aceştia au introdus şi o moţiune de cenzură. Or, atunci, dacă s-a pornit această procedură, ea într-adevăr trebuie dusă până la sfârşit", a spus el.

Întrebat ce crede că se va întâmpla în continuare, senatorul a precizat că el consideră că proiectul Legii educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea va intra în vigoare, pentru că moţiunea nu are şanse să treacă.

În cazul în care şi Senatul va adopta o lege pe acelaşi subiect, se va aplica aceea care este adoptată ultima, a arătat el.

Premierul Emil Boc a transmis, joi, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor o scrisoare în care le solicită ca Birourile Permanente ale celor două Camere să fie convocate de urgenţă, pentru finalizarea procedurilor de angajare a răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei Naţionale.

Guvernul aminteşte că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din data de 24 noiembrie 2010, "moţiunea de cenzură, odată depusă, nu poate fi oprită".

×