x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunda: Şansele aderării României la Schengen în aceast an sunt foarte mici, sub 50%!

Frunda: Şansele aderării României la Schengen în aceast an sunt foarte mici, sub 50%!

03 Sep 2012   •   07:07
Frunda: Şansele aderării României la Schengen în aceast an sunt foarte mici, sub 50%!

Romania are sanse "foarte mici" sa obtina o aderare partiala la Schengen in acest an, spune intr-un interviu la RFI, Gyorgy Frunda. Senatorul UDMR considera ca declaratiile comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding sunt uneori "prea dure", ceea ce "nu este prea diplomatic si nu este uzual la nivelul UE".

Frunda sustine ca "exista o decizie a Comisiei Europene, potrivit careia Romania si Bulgaria intra la pachet (in Spatiul Schengen-n.r.). Deci pe mine nu ma nelinistesc declaratiile facute de domnul Barroso la Sofia, pentru ca-i normal sa vorbeasca la Sofia de Bulgaria si la Bucuresti de Romania. La Bucuresti, dansul si-a aratat retinerile, dar nu a exclus ca Romania sa intre in doua trepte in Spatiul Schengen, deci nu cred ca va exista un tratament diferentiat pentru Bulgaria decat pentru Romania".

Despre Viviane Reding, senatorul UDMR spune ca "ea nu poate fi acuzata de o prietenie sau cel putin de impartialitate fata de actualul Guvern al Romaniei. Exista o critica uneori prea dura, prea directa din partea domniei sale la adresa actualului Guvern, ceea ce nu este prea diplomatic si nu este uzual la nivelul UE, dar cred ca aceasta problema se poate rezolva printr-o comunicare buna si prin explicarea situatiei din Romania la Bruxelles", spune Gyorgy Frunda.

Despre sansele ca Romania sa obtina o aderare partiala in acest an la Schengen, Gyorgy Frunda a spus ca sunt "mici, foarte mici! Sub 50%".

Premierul Victor Ponta a spus duminica seara, la Realitatea TV, ca Viviane Reding face declaratii "de week-end", "dupa ureche" si despre lucruri pe care "nu le cunoaste".

Intrebat de moderator cum comenteaza declaratia comisarului european pentru Justitie cum ca in Romania a avut loc un puci parlamentar, pe care l-a stiut si FMI, premierul a afirmat ca Reding nu este in masura sa exprime o opinie avizata.

×