x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică FSLI: Legile salarizării ar fi trebuit adoptate prin dezbatere parlamentară

FSLI: Legile salarizării ar fi trebuit adoptate prin dezbatere parlamentară

14 Dec 2010   •   10:59

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi cea privind salarizarea în 2011 ar trebui adoptate prin dezbatere parlamentară şi nu prin asumarea răspunderii, ţinând cont de importanţa acestor acte normative şi de efectele pe care le produc în rândul a 1,3 milioane de bugetari.

FSLI atrage atenţia opiniei publice, într-un comunicat de presă, că Guvernul României încalcă orice formă de dialog social şi tratează cu dezinteres problema salariilor din sistemul public, şi 'calcă în picioare' prevederile Legii 118/2010, potrivit căreia după 31 decembrie 2010 bugetarii ar fi trebuit să revină la salariile din luna iunie (înainte de reducerea cu 25%), lucru cerut şi de Curtea Constituţională a României.

"Reamintim faptul că majorarea de 15% propusă pentru anul 2011 reprezintă, de fapt, o scădere de 1% dacă ţinem cont de rata inflaţiei şi de faptul că premiul anual aferent anului 2010, nu se mai acordă. Legea cadru de salarizare este făcută doar pentru clientela politică, lucru demonstrat de poziţionarea 'şefilor' în partea superioară a grilei de salarizare. Deşi reprezintă domenii cheie pentru o ţară care aspiră spre o dezvoltare durabilă, angajaţii din educaţie, cercetare şi sănătate au primit doar 'resturi' salariale. Guvernul nu face altceva decât să îşi bată joc de peste un million de salariaţi", se spune în comunicatul FSLI, citat de Agerpres.

În opinia lui Simion Hăncescu, preşedinte FSLI, promovarea acestei legi prin angajarea răspunderii guvernamentale nu demonstrează decât "graba unui Guvern iresponsabil, pentru a da raportul în faţa Fondului Monetar Internaţional că a reuşit să pună în aplicare măsurile de austeritate. În realitate, în spatele acestor tăieri sunt ascunse interesele de partid, în funcţie de care sunt împărţiţi banii în această ţară".

×