x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea propune consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului

Gabriela Firea propune consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului

de Alice Petrescu    |    04 Mar 2021   •   10:51
Gabriela Firea propune consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că va iniția un proiect de lege privind consolidarea clădirilor cu risc seismic,  pe cheltuiala statului. Senatorul cere sprijin Guvernului să-i susțină demersul și să realizeze un program național de consolidare, de expertizare și de construire de locuințe de necesitate.

Fostul edil al Capitalei a mai spus că va propune ca statul să se implice în susținerea 100% a cheltuielilor de consolidare pentru persoanele cu venituri mici și medii, din toate orașele cu risc seismic din România.

„Avem nevoie de un PROGRAM NAȚIONAL DE CONSOLIDARE, pentru că toate clădirile îmbătrânesc, nu doar oamenii…De aceea, săptămâna viitoare voi depune un proiect de lege prin care statul se va implica în susținerea 100% a cheltuielilor de consolidare pentru persoanele cu venituri mici și medii, din toate orașele cu risc seismic din România”, a anunțat Firea.

În ceea ce privește locuințele de necesitate, acestea vor fi folosite de cei cărora statul le consolidează imobilele. Gabriela Firea consideră că riscul seismic trebuie să fie declarat o problemă de siguranță națională.

„Avem nevoie de un PROGRAM NAȚIONAL DE CONSTRUIRE DE LOCUINȚE DE NECESITATE, unde oamenii pot fi relocați în timp ce locuințele lor sunt în consolidare Astăzi nu sunt suficiente, iar consolidarea cu locatarii în imobil este aproape imposibilă. Nu poți locui în șantier”, mai scrie Gabriela Firea.

România se află în prezent în topul țărilor europene vulnerabile în fața cutremurelor. Bucureștiul este capitala europeană cu cel mai ridicat risc seismic. 

×
Subiecte în articol: gabriela firea