x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela FIREA atac fără PRECEDENT la adresa Guvernului: Au înghețat pensiile și salariile

Gabriela FIREA atac fără PRECEDENT la adresa Guvernului: Au înghețat pensiile și salariile

de Alice Petrescu    |    12 Mar 2021   •   13:24
Gabriela FIREA atac fără PRECEDENT la adresa Guvernului:  Au înghețat pensiile și salariile
Sursa foto: Captura Antena 3

Prim-vicepresedintele PSD, Gabriela Firea, acuză Guvernul condus de Florin Cîțu, că a îngheţat pensiile şi salariile, pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19 şi susţine că românii au bani mai puţini din cauza inflaţiei şi a creşterii preţurilor „Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta“, a scris Firea pe pagina de Facebook

 

Pentru a-și argumenta afirmațiile, liderul PSD citează Institutul Național de Statistică, care spune că în februarie prețurile de consum au crescut cu 3,2% în comparație cu februarie 2020.

„Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”. Cât am guvernat, am fost acuzați că am generat inflație din cauza creșterii veniturilor populației (când, de fapt, inflația a fost generată de prețurile reglementate, energie, combustibil)! Acum, ei au înghețat pensile și salariile, dar, degeaba, avem și inflație și creștere a prețurilor de consum! Potrivit Institutului Național de Statistică, preţurile de consum, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, au crescut cu 3,2%! Deci cum e mai bine: să crească prețurile, dar și veniturile sau să crească prețurile, iar veniturile să scadă!?”, scrie senatorul PSD.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea