x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea îl acuză pe Florin Cîțu de șantaj politic. Ce vrea să obțină premierul din scumpirea energiei

Gabriela Firea îl acuză pe Florin Cîțu de șantaj politic. Ce vrea să obțină premierul din scumpirea energiei

08 Oct 2021   •   15:03
Gabriela Firea îl acuză pe Florin Cîțu de șantaj politic. Ce vrea să obțină premierul din scumpirea energiei
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul PSD Gabriela Firea susține că premierul demis Florin Cîțu condiționează plafonarea prețurilor la energie pentru populație de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului.

Parlamentarul social-democrat spune că premierul liberal recurge la șantaj.

„Iatā minciuna privind plafonarea propusā de guvern! Cinismul și tupeul lor frizează penalul! Premierul demis prin moțiune de cenzură recurge la șantaj și condiționează măsura plafonării prețurilor la energie pentru populație și firmele afectate de valul de scumpiri din energie, de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului. În realitate, guvernul nu vrea plafonarea prețurilor, deși este imperios necesară! Dacă ar fi vrut, putea să rezolve ușor, printr-o hotărâre de guvern dată în temeiul prevederilor din legea Concurenței”, a declarat Gabriela Firea.

Senatorul PSD mai spune că guvernanții au provocat criza prețurilor.

„Acum, după ce au fost demiși de Parlament, după ce au creat dezastrul social în care aproape toată populația a devenit vulnerabilă, cei care au făcut dezastrul anunță că vor să revină la plafonarea făcută de PSD prin OUG 114, pe care au înfierat-o când erau în opoziție și pe care au anulat-o în beneficiul marilor corporații din sectorul energetic. Nu doar că au eliminat plafonul, dar le-au șters și taxa de 2% din care trebuia asigurată protecția consumatorilor vulnerabili. Dacă cei “de dreapta” nu ar fi servit interesele marilor companii din Energie, prin anularea prevederilor OUG 114, nu am fi fost nevoiți să trecem prin această nebunie a prețurilor la energie – o nebunie care nu mai știm cum se va termina”, a tras concluzia Gabriela Firea.

Subiectul a fost dezbătut cu specialiștii, parlamentarii și consilierii social-democrați din București, a precizat Gabriela Firea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea florin citu