x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, nemulţumită de discuţia cu Ministrul Finanţelor: A fost o simulare de dialog

Gabriela Firea, nemulţumită de discuţia cu Ministrul Finanţelor: A fost o simulare de dialog

07 Feb 2019   •   12:05
Gabriela Firea, nemulţumită de discuţia cu Ministrul Finanţelor: A fost o simulare de dialog
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a calificat, joi, drept ''o simulare de dialog'' întâlnirea de la Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2019, susţinând că ministrul Eugen Teodorovici a fost ''inflexibil total''.
"A fost inflexibil total, nu a ascultat de niciun argument legal. (...) A fost o simulare, practic, de dialog. Mai mult decât atât, cred că a fost o regie pusă la cale de domnul Dragnea şi aplicată de domnul Teodorovici, pentru că din prima clipă, pur şi simplu, era neatent la explicaţiile noastre şi foarte sigur pe sine că rămâne aşa cum a stabilit, (...) anume să respecte decizia politică a domnului Dragnea de a pedepsi Primăria Capitalei, pentru a se răzbuna pe mine", a declarat Firea.
Ea a menţionat că i-a explicat lui Teodorovici că nu toţi bucureştenii sunt privilegiaţi "să aibă maşină personală, vilă, centrale de apartament şi bani să meargă la clinici private". "Majoritatea bucureştenilor au nevoie de apă caldă şi căldură, chiar cu problemele din cauza subfinanţării din anii trecuţi. Au nevoie de transport public în comun, (...) au nevoie de investiţii în spitale", a spus Gabriela Firea.
Potrivit primarului, aceste argumente au fost trecute cu vederea, "ca şi cum toată lumea ar trăi pe picior mare".
"Îmi pare rău, în primul rând, pentru domnul Teodorovici, pentru care eu am avut şi mă străduiesc să mai am un respect profesional, dar e clar că e pus şi dumnealui la zid, probabil că ar fi remaniat dacă ar fi ascultat acum de argumentele legale şi juridice", a susţinut ea.
În opinia sa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este "autorul moral" al bugetului pentru 2019. "E clar că este strict decizia lui Dragnea, care a făcut acum ca şi în cazul Ordonanţei 13. Dumnealui e, de fapt, autorul moral. El e cel care a întocmit cu pixul pe hârtie, scrâşnind din dinţi cu ură şi cu mânie, bugetul, dar cei care semnează sunt responsabilii Ministerului de Finanţe, doamna prim-ministru", a transmis Firea.
Primarul Capitalei a anunţat că va iniţia discuţii cu grupurile şi comisiile parlamentare pentru a face cunoscută situaţia bugetului municipalităţii bucureştene.
"Eu mă voi adresa şi comisiilor parlamentare de buget-finanţe, de asemenea şi tuturor parlamentarilor de la grupurile politice. Am început deja să iniţiez astfel de dialoguri cu reprezentanţii grupurilor politice din Parlament. (...) Cu siguranţă vom contesta bugetul dacă el rămâne aşa, pentru că nu respectă legislaţia în vigoare", a adăugat Firea.
Întrebată de jurnalişti ce explicaţii i-a dat ministrul Teodorovici legat de faptul că se taie bani din bugetul Bucureştiului, ea a răspuns: "Nicio explicaţie, spunea că aşa s-a decis. (...) I-am spus că acele decizii şi fiţuici semnate fără niciun fel de încărcătură legală nu sunt Biblia". 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea eugen teodorovici