x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, replică pentru Nicușor Dan: Preferă să dea vina pe mine.Nu mai tolerez minciuni din partea lui

Gabriela Firea, replică pentru Nicușor Dan: Preferă să dea vina pe mine.Nu mai tolerez minciuni din partea lui

de Alice Petrescu    |    23 Aug 2022   •   19:12
Gabriela Firea, replică pentru Nicușor Dan: Preferă să dea vina pe mine.Nu mai tolerez minciuni din partea lui

Gabriela Firea a declarat marti, că Nicușor Dan încearcă să arunce vina asupra ei, în cazul băiețelului lovit de statuie în sediul PMB.

”Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine și în acest caz, spunând că statuia respectivă se află în primărie din timpul mandatului meu. Și clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar și de pe vremea celorlalți primari generali, din 1990 încoace, când clădirea construită între anii 1906-1910 a început să funcționeze ca sediu al Primăriei Generale. Și statuile, Simfonie Roz și Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo....Situația putea fi evitată dacă Nicușor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii”, a scris pe Facebook, Gabriela Firea.

Fostul edil mai spune că scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny.

„Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine, a explicat Firea.

În plus, ea a a postat și documentul semnat de reprezentanții PMB, ISC, ISUBIF, Ministerul Culturii, constructor, consultant și proiectant în 2017.

„Sunt 5 ani de când modernizarea clădirii din Bd. Regina Elisabeta nr. 47 A FOST FINALIZATĂ! Și spun cu toată răspunderea că acest imobil este printre cele mai sigure din București. Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 4382/28.11.2017 se află în sediul primăriei, la Direcția Generală Investiții. Nicușor Dan putea să ceară hârtiile sau măcar o informare despre situație de la actualul director impus de Ludovic Orban. Nu mai tolerez minciuni din partea lui Nicușor Dan! Sunt doi ani de când e primar general și trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propriile vorbe. Fie că și le amintește, fie că nu. Exemple sunt nenumărate. Dar mă tem că Nicușor Dan are resurse nelimitate în domeniul minciunilor și a promisiunilor niciodată onorate”, a conchis Firea.

Reamintim că luni, un copil de șapte ani a fost lovit de o statuie din holul principal al Primăriei Capitalei, care s-ar fi desprins și ar fi căzut pe el. Acesta a fost dus de urgență la spitalul de copii Grigore Alexandrescu în „stare generală gravă”. Marți dimineață, reprezentanții spitalului au anunțat că starea băiatului s-a îmbunătățit.
 

 

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea nicusor dan