x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea vrea explicații în privința restricțiilor de circulație

Gabriela Firea vrea explicații în privința restricțiilor de circulație

de Alice Petrescu    |    11 Mar 2021   •   12:02
Gabriela Firea vrea explicații în privința restricțiilor de circulație

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea consideră ​​​​​​că decizia privind prelungirea restricțiilor de circulație pe parcursul nopții va accentua și mai mult încrederea populației în campania anti-COVID, pentru că nu a fost explicată de guvernanți. 

Firea susține că „guvernanții” au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar „n-au catadicsit să dea o minimă explicație”. Ea spune că, în lipsa unor explicații, întreaga campanie anti-COVID poate eșua.

„Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID. Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte. Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație. Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Liderul PSD susține că această măsura este absurdă.

„Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”, a mai scris Firea pe rețeaua de socializare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de miercuri hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, recomandând totodată și noi restricții.

CNSU a propus ca interdicția privind deplasarea în afara locuinței să fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00 (până acum intervalul era 23.00 – 5.00).

 

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea