x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gafa la PSD Vrancea

Gafa la PSD Vrancea

11 Iun 2004   •   00:00

POLITIC

Ziaristii care au fost invitati la o conferinta de presa a PSD Vrancea au avut parte de un document surpriza: panoul cu masuri importante de campanie nu fusese scos din sala de conferinte.
CIPRIAN BOBEICA

La conferinta de presa a PSD Vrancea, miercuri seara, jurnalistii locali au avut parte de o surpriza neasteptata: un panou cu cateva masuri organizatorice planificate pentru 6 iunie 2004, precedate de un plan de instruire a delegatilor in sectiile de votare si a sefilor de institutii publice. La punctul 5, pentru ziua de miercuri, este specificat: "Cerere pentru urna speciala - de trimis model la Spital Focsani, Spital Militar, Maicanesti, Odobesti, Vidra, Adjud, Dumbraveni". De asemenea, tot pentru ziua de miercuri, este trecuta "discutie cu sefi institutii: penitenciar si spitale".

Chestionat in aceeasi conferinta de presa de Jurnalul National, Angel Tilvar, purtatorul de cuvant al PSD Vrancea, a declarat ca nu stie nimic despre plan si ca nu-i apartine: "Nu cunosc acest lucru. Nu cunosc acest lucru. Nu-mi apartine, nu cunosc acest lucru. Poate sa fie un proiect, poate sa fie un plan, poate sa fie un mod de a vedea lucrurile, un mod de a verifica ce se poate intampla. Mai curand cred ca e vorba de un mod de a verifica ce se poate face intr-un caz, sa zicem ideal, sau intr-un caz negativ. Mai curand cred ca e vorba de un model teoretic decat de un plan".

Decebal Bacinschi : "In ’56 era o sarbatoare sa mergi la vot"

Primarul PSD al Focsaniului, Decebal Bacinschi, care trebuie sa se infrunte in turul doi cu liberalul Nicolae Latcan, a declarat tot miercuri seara, la conferinta de presa a filialei judetene, ca regreta vremurile din copilaria sa, in care "oamenii se imbracau in haine de sarbatoare ca sa mearga la vot". Bacinschi s-a declarat nemultumit de prestatia opozitiei din Vrancea, pe care a acuzat-o ca "a racnit" langa sectiile de votare in ziua scrutinului, stricand buna dispozitie a cetatenilor si a insistat pe comparatia cu 1956, cand romanii "veneau cu placere la vot", desi nu aveau libertatea de a alege. Decebal Bacinschi este sotul fostului secretar PCR cu probleme economice in Vrancea, a treia functie in judet in decembrie ’89.

  • Jurnalul National: In ce an se intampla sa fie o sarbatoare?

    Dcebal Bacinschi: Cand eram copil, intr-adevar, cand se mergea la vot era o sarbatoare.

  • In ce an?

    Nici nu erai nascut… Cand vrei sa-ti spun? In ’56, in ’57, ’60.

  • Era o sarbatoare in ’56 sa mergi la vot?

    Dom’le, era o sarbatoare, intr-adevar. Cetateanul, indiferent ce vota atunci, era o treaba deosebita prezentarea lui la vot. (Ciprian Bobeica)
  • ×
    Subiecte în articol: politic