x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Băsescu vrea să controleze Ministerul de Interne

Geoană: Băsescu vrea să controleze Ministerul de Interne

03 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, astăzi, la începutul CEX de la Călineşti Argeş, că PSD trebuie să facă faţă încercării lui Traian Băsescu de a prelua anumite "pârghii de forţă" din zona MAI pentru "controlarea sau eventual vicierea" rezultatelor votului la prezidenţiale.



Liderul PSD i-a atenţionat pe membrii CEX că partidul trebuie să fie pregătit pentru "acţiuni de bruscare" a scenei politice şi a invocat o pretinsă încercare a şefului statului de a "prelua" pârghii financiare şi din zona Ministerului Administraţiei şi Internelor cu presupusul scop de a "controla" votul de la prezidenţiale.

"Trebuie să fim pregătiţi pentru acţiuni de bruscare a actualei situaţii politice şi la încercarea evidentă a actualului preşedinte de a transformare PSD în ţapul ispăşitor printr-o eventuală rupere a coaliţiei şi prin dorinţa aproape obsesivă de a prelua pârghiile financiare pe care le are deja, direct sau prin interpuşi, inclusiv pârghii de forţă, în special în zona MAI, pentru a putea să controleze şi eventual să vicieze rezultatul votului", a spus Geoană, la începutul CEX, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD a mai afirmat că "simte" un "curent antibăsescian", dar care nu ar fi suficient, social-democraţii trebuind să elaboreze o platformă de candidatură la alegerile prezidenţiale care "să fie atractivă" şi pentru alte partide, parlamentare sau nu.

Geoană a mai apreciat că suprapunerea peste criza economică a unei eventuale crize politice, prin ruperea coaliţiei, ar reprezenta "un risc major" pentru România.

×
Subiecte în articol: politic