x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană contestă la CCR revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

Geoană contestă la CCR revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

23 Noi 2011   •   12:12

Mircea Geoana a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala hotararea de astazi a plenului prin care s-a constatat ca, de drept, i-a incetat mandatul de presedinte al Senatului.

"Am luat decizia de a contesta la Curtea Constitutionala hotararea Senatului de azi, nu pentru a ma agata de scaun, dar pentru a arata un principiu elementar si fundamnetal in acelasi timp, acela ca nu moftul politic al unui partid poate sa produca instabilitate la nivelul institutiilor statului roman", a spus Geoana.

Potrivit lui Geoana, Curtea Constitutionala vorbeste in mod clar si explicit despre evitarea situatiei de instabilitate perpetua la nivelul Senatului, fie in conditiile in care se modifica majoritatea, fie in conditiile in care un partid, dintr-un motiv sau altul, se supara cu proprii membri.

El a spus ca va depune contestarea la Curtea Constitutionala in aceasta dupa-amiaza si si-a manifestat convingerea ca aceasta va primi un raspuns favorabil de la Curtea Constitutionala.

"Decizia plenului este o decizie politica, decizia Biroului permanent al Senatului e o decizie politica, dar fundamentul acestei solicitari a grupului PSD ramane in continuare neconstitutional si neregulamentar", a spus Geoana, potrivit Mediafax.

"Presedintele Senatului este ales pe un mandat de patru ani. Este neutru din punct de vedere politic. Singura modalitate ca presedintele Senatului sa fie revocat este in situatia in care ar incalca in mod grav si repetat prevederi constitutionale sau prevederi legale, fapte juridice care sunt pasibile cu sanctiune politica sau juridica. Aceasta situatie nu exista in motivarea grupului PSD, acolo se invoca exlcusiv o decizie politica", a mai spus Geoana.

×