x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Dacă Antonescu a propus un purtător de cuvânt al USL, poate propune și un nou candidat la preşedinţie

Geoană: Dacă Antonescu a propus un purtător de cuvânt al USL, poate propune și un nou candidat la preşedinţie

18 Dec 2013   •   12:12
Geoană: Dacă Antonescu a propus un purtător de cuvânt al USL, poate propune și un nou candidat la preşedinţie

Ideea liderului liberal Crin Antonescu vizând desemnarea unui purtător de cuvânt al USL este "profund greșită" și urgentează o fractură mult mai severă a coaliției de guvernământ, a declarat miercuri senatorul social-democrat Mircea Geoană.

"Ideea pe care domnul Antonescu a enunțat-o ieri — ca de acum încolo la nivel de USL să se vorbească printr-un așa-zis purtător de cuvânt — mi se pare profund greșită. Ea, din punct de vedere simbolic și din punct de vedere politic, reprezintă practic urgentarea unei fracturi mult mai severe în USL și nu putem să nu ne gândim — și cred că toți colegii din PSD și publicul românesc în sens larg — dacă acum se comportă Crin Antonescu cu noi și cu Victor Ponta în acest fel, închipuiți-vă cum s-ar comporta dacă ar ajunge la Cotroceni", a afirmat Mircea Geoană, după o dezbatere referitoare la noul guvern german.

În opinia sa, Crin Antonescu ar putea propune și un nou candidat la Președinție, ceea ce, a spus Geoană, "poate că ar fi o soluție interesantă".

"Orice declarație de acest gen, orice gest și orice simbol mai mare sau mai mic accelerează o rezervă tot mai pronunțată pe care o avem cu privire la acest lucru. Dacă ieri a propus un purtător de cuvânt la USL, poate propune un nou candidat la Președinție din partea USL, ceea ce poate fi o soluție interesantă", a adăugat Geoană, potrivit Agerpres.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marți, referindu-se la acuzațiile reciproce dintre el și Victor Ponta, că "este indecent" să mai pozeze în cuplu politic în fața cetățenilor, iar conferințe de presă împreună nu vor mai face, cerând premierului să desemneze un purtător de cuvânt al USL.

×