x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, gata să renunţe la Senat

Geoană, gata să renunţe la Senat

de Gabriela Antoniu    |    25 Feb 2010   •   00:00
Geoană, gata să renunţe la Senat
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, declară că îşi pune la dispoziţia partidului mandatul de preşedinte al Senatului.



Într-o postare pe blogul personal, Geoană a precizat ieri că răspunde astfel unei "insinuări subtile" a lui Adrian Năstase, care i-a transmis să stea cuminte dacă mai vrea această funcţie. "Constat că, după declaraţiile mele de ieri, Adrian Năstase s-a simţit cu «musca pe căciulă» şi, îmbărbătat de noul statut informal pe care îl are în partid, a lansat câteva mesaje care ar fi fost de luat în seamă dacă n-ar fi venit de la domnia sa. Ceea ce mă îngrijorează însă este insinuarea subtilă pe care o face colegul meu, Adrian. Îmi transmite, de fapt, «să stau cuminte, dacă mai vreau funcţia de la Senat», mesaj pe care de altfel l-am primit şi pe alte canale", precizează Geoană pe blog.

"Ei bine, răspunsul meu este foarte simplu: îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului. Dacă decizia PSD va fi că trebuie să demisionez, voi demisiona. Nu am nici o problemă în acest sens. Am însă o problemă când se încearcă cumpărarea tăcerii, oferindu-se la schimb funcţii", arată Geoană.

El precizează că nu va pleca din PSD şi că nu va sta impasibil dacă cei care i-au fost alături vor fi hărţuiţi şi vânaţi de unii care au poliţe de plătit. Adrian Năstase afirmase anterior într-o postare pe blogul personal că "nimeni din partid nu doreşte să îi ia lui Mircea Geoană biroul de la Senat. Va trebui să lase deoparte frustrările venind din trecut. Aşa cum trebuie să facem cu toţii", recomandându-i totodată fostului lider al PSD să nu uzeze de comunicate trimise de la distanţă.

×
Subiecte în articol: politic