x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Într-o înţelegere PSD-PNL, poziţia de prim-ministru revine celor cu mai multe mandate

Geoană: Într-o înţelegere PSD-PNL, poziţia de prim-ministru revine celor cu mai multe mandate

07 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat duminică, după discuţiile cu PNL, că într-o eventuală guvernare cu liberalii, poziţia de prim-ministru va trebui să revină obligatoriu formaţiunii cu cele mai multe mandate parlamentare.



Geoană a mai declarat că cele două părţi au discutat şi paşii instituţionali şi constituţionali ce trebuie întreprinşi în eventualitatea unei guvernări PSD-PNL.

Geoană a spus, că discuţiile au arătat că "există elemente de convergenţă" între viziunile celor două formaţiuni asupra planului de anticriză.

El a afirmat că PSD a insistat asupra lucrurilor pe care le consideră "obligatorii" pentru o guvernare, anume continurea creşterii salariilor mici şi a pensiilor şi aplicarea unor măsuri fiscale pentru sprijinirea acestor majorări.

Liderul PSD a mai spus că discuţia dintre cele două partide va continua, ea fiind, de altfel, precedată de alte discuţii, "în perioada precedentă".

Geoană a adăugat că PSD şi PNL vor avea încă o rundă de discuţii "în orele care vor urma", însă nu a făcut precizări despre loc sau dacă aceasta va fi telefonică.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic