x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană îi cere din nou lui Boc să retragă Legea Educaţiei asupra căreia şi-a asumat răspunderea

Geoană îi cere din nou lui Boc să retragă Legea Educaţiei asupra căreia şi-a asumat răspunderea

25 Noi 2010   •   20:54

Geoană menţionează în scrisoare că premierul nu a răspuns scrisorii sale din 12 noiembrie în care se atrăgea atenţia asupra argumentelor aduse de Curtea Constituţională în 3 noiembrie în cazul Legii Educaţiei.

"Doresc să profit de scrisoarea pe care mi-aţi trimis-o astăzi, 25 noiembrie, pentru a reitera solicitarea de a retrage din procesul legislativ proiectul Legii Educaţiei Naţionale asupra căruia Guvernul şi-a asumat răspunderea", scrie Geoană în scrisoarea adresată lui Boc.

El menţionează că Parlamentul este cel care controlează şi cenzurează Executivul şi este atributul conducerilor Parlamentului de a tranşa, prin vot, conflictele sesizate de Curtea Constituţională.

Premierul Emil Boc a transmis, joi, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor o scrisoare în care le solicită ca Birourile Permanente ale celor două Camere să fie convocate de urgenţă, pentru finalizarea procedurilor de angajare a răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei Naţionale.

"Primul-ministru Emil Boc a trimis astăzi preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor o scrisoare în care le solicită ca Birourile Permanente ale celor două Camere să fie convocate de urgenţă în vederea finalizării procedurilor de angajare a răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei Naţionale, prin stabilirea imediată a calendarului prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură, care a fost depusă în data de 29 octombrie 2010", a informat Executivul printr-un comunicat de presă.

Guvernul aminteşte că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din data de 24 noiembrie 2010, "moţiunea de cenzură, odată depusă, nu poate fi oprită".

Premierul a anunţat, miercuri, că Guvernul va continua procedura angajării răspunderii pentru legea educaţiei, Parlamentul fiind obligat să stabilească data moţiunii de cenzură, iar pentru Mircea Geoană se va solicita oficial înlocuirea de la conducerea Senatului dacă mai boicotează procedura.

×