x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Intenţia premierului nu este de escaladare a unei crize politice

Geoană: Intenţia premierului nu este de escaladare a unei crize politice

02 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, astăzi, după întâlnirea cu Emil Boc, că premierul nu intenţionează o escaladare a unei crize politice şi că a făcut, la întâlnirea cu liderul PDL, un apel la calm şi raţiune.



Geoană a făcut apel la raţiune şi la evitarea tentaţiei de a transforma subiectul asumării într-o criză politică majoră, cu efecte negative în societate, în plină criză economică.

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că premierul Boc a insistat pe asumare, la întâlnirea cu Geoană. Aceleaşi surse au arătat că, în discuţiile dintre Geoană şi Boc, nu asumarea ar fi "un cap de ţară", întrucât, în această problemă, în baza unor amendamente, se poate ajunge la un acord.

Sursele respective au subliniat că problema discutată a fost dacă se foloseşte pretextul asumării pentru a forţa o criză politică, context în care liderul PSD Mircea Geoană a făcut apel la raţiune şi la urmărirea unui intereses mai larg, nu doar a unor jocuri politice.

Potrivit surselor citate, miercuri se va lua, în cadrul şedinţei de Guvern, o decizie de asumare, textul final urmând a fi gata, însă, în câteva zile, urmând ca apoi să plece la Parlament.

×
Subiecte în articol: politic