x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană invocă stabilitatea pieţelor externe pentru a opri inlocuirea lui din funcţie!

Geoană invocă stabilitatea pieţelor externe pentru a opri inlocuirea lui din funcţie!

23 Noi 2011   •   12:33
Geoană invocă stabilitatea pieţelor externe pentru a opri inlocuirea lui din funcţie!

Procesul de schimbare a presedintelui Senatului trebuie inghetat pana la pronuntarea CC, din motive ce tin de semnalul dat pietelor externe, nervoase la instabilitatea politica, si de cresterea finantarii pentru Romania, a declarat, miercuri, Mircea Geoana.

"Eu sper ca acest proces sa fie macar inghetat pana cand Curtea se pronunta, nu din motive legate de mine, ci din motive legate de stabilitatea functiei. Mai este si un motiv legat de faptul ca in acelasi timp opozitia a inceput o destabilizare si a primei functii in stat si celei de-a doua functii in stat - cred ca si din punct de vedere politic si practic - cu privire la semnalul dat pietelor externe", a spus Geoana.

El a precizat ca, in acest moment, din motive independente de Romania, dar legate de ce s-a intamplat in Ungaria, costul finantarii externe pentru Romania a crescut la cote "foarte alarmante", in conditiile in care finantarea externa a crescut de la 200 de puncte in aprilie la 460 de puncte.

"Orice element de instabilitate politica alimenteaza nervozitatea pietelor si face situatia noastra si mai delicata", a spus Geoana.

El a sustinut ca actiunea PSD privind schimbarea presdintelui Senatului este o mare "ineptie" si o "pleasca" data celor de la PDL.

"E o mare ineptie sa incepi suspendarea presedintelui Romaniei si sa dai a doua functie in stat, eventualul presedinte interimar, tot pe mana PDL. Asta toata lumea isi da seama ca este, daca nu o gafa politica, un calcul profund gresit, daunator intereselor opozitiei", a spus Geoana.

×