x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană le scrie lui Băsescu şi Tăriceanu

Geoană le scrie lui Băsescu şi Tăriceanu

15 Iul 2008   •   00:00

Liderul PSD Mircea Geoană i-a trimis marţi o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care atrage atenţia că au trecut două săptămâni de la consultările avute la Palatul Cotroceni pe tema scumpirilor şi că "nu a fost observat niciun rezultat”



Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, i-a trimis marţi o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care atrage atenţia că au trecut două săptămâni de la consultările avute la Palatul Cotroceni pe tema scumpirilor şi că "nu a fost observat niciun rezultat”. Reamintind că majorările de preţuri la alimente, energie, gaze afectează mare parte a populaţiei, Mircea Geoană afirmă că, într-o primă fază, a avut impresia că şeful statului ar fi interesat de acest subiect. "După întâlnirea de la Cotroceni, aţi uitat cu totul de problema scumpirilor şi nu aţi făcut nimic pentru a micşora efectul acestora asupra populaţiei. Având în vedere gravitatea acestor probleme, ne aşteptam să vă respectaţi statutul de preşedinte şi să vă onoraţi angajamentul. Din păcate, aţi folosit şi această întâlnire cu partidele politice ca pretext pentru a apărea din nou la televizor”, se arată în scrisoarea trimisă şefului statului. Mircea Geoană a afirmat că, "timp de patru ani, preşedintele şi premierul s-au certat şi s-au insultat în văzul lumii”, situaţie în care "România a devenit o ţară neguvernată”. "În condiţiile în care puterea de cumpărare a majorităţii românilor a scăzut dramatic, preţurile la alimente, gaze şi curent au crescut semnificativ, promisiunea dumneavoastră din campania electorală din 2004 - "Să trăiţi bine!” este o minciună. (...) Este nevoie de o mediere reală şi una formală, aşa cum aţi încercat să faceţi prin consultările de la Cotroceni”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Mircea Geoană i-a trimis o scrisoare şi premierului Tăriceanu, atrăgîndu-i atenţia că Guvernul pe care îl conduce nu este capabil să limiteze efectele scumpirilor. În document el îi aminteşte şefului Executivului că încă din noiembrie anul trecut i-a atras atenţia asupra efectelor sociale ale scumpirilor produse la începutul acestei luni şi i-a propus soluţii pentru a atenua şocul scumpirilor.

Citiţi aici textul scrisorii adresate de liderul PSD preşedintelui Traian Băsescu - format pdf
Citiţi aici textul scrisorii adresate de liderul PSD premierului Călin Popescu Tăriceanu - format pdf

×
Subiecte în articol: politic