x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Preşedinţia a decis ca numai şeful statului să vorbească"

Geoană: "Preşedinţia a decis ca numai şeful statului să vorbească"

de Gabriela Antoniu    |    09 Sep 2009   •   00:00

Lansarea primului automobil Ford, asamblat la Craiova, i-a readus alături pe preşedintele Băsescu şi pe fostul premier Tăriceanu căruia i-a şi mulţumit. Şeful statului nu a fost însă la fel de prietenos cu liderul PSD, Mircea Geoană, pe care nu l-a dorit pe scena lansării de la Craiova.



Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat ieri că a fost invitat de oficialii Ford să vorbească pe scenă la evenimentul lansării primului automobil asamblat la fabrica din Craiova. "Din păcate, Administraţia Prezidenţială a decis ca numai actualul preşedinte să vorbească şi a condiţionat prezenţa domnului preşedinte de acest lucru. Pentru că nu am dorit să ne facem de râs în faţa opiniei publice, inclusiv internaţionale, şi să repetăm momentul penibil din martie 2008 când la un eveniment similar, tot la Ford, actualul preşedinte l-a atacat în mod nejustificat şi fără logică pe fostul premier, am preferat să nu perturbăm această întâlnire", a mai spus Geoană. Momentul martie 2008 nu s-a repetat. Băsescu nu l-a atacat pe fostul premier Tăriceanu, prezent la eveniment, ci chiar i-a mulţumit Guvernului condus de liberal pentru "flexibilitatea de care a dat dovadă în negocierile cu investitorul american" şi l-a invitat pe scenă, alături de el, pe Tăriceanu. "A fost galant, îl apreciez", a comentat Tăriceanu, după festivitate, referindu-se la şeful statului. Întrebat de jurnalişti de ce nu a luat cuvântul pe scenă, fostul premier a replicat că nu l-a invitat nimeni. Tăriceanu a fost  însoţit de Sebastian Vlădescu care a fost negociatorul-şef din partea României la privatizarea fabricii de automobile de la Craiova.

DE LA CRAIOVA LA COSTEŞTI

După lansarea primului Ford, Traian Băsescu a plecat la Costeşti-Argeş, unde alături de soţia sa, Maria, a participat la Festivalul Romilor. Aici, după o întrevedere cu regele Cioabă, şeful statului a fost dus pe scenă de câţiva tineri şi a dansat alături de ieri. Nu au lipsit nici masa, servită însă lângă cortul lui Cioabă, şi cadourile oferite de gazde cuplului prezidenţial. Astfel, Maria Băsescu a primit de la Luminiţa Cioabă o fustă lungă, plisată şi un batic colorat, pe care le-a îmbrăcat pe scenă pentru câteva minute, dar şi o mahmudea care să-i poarte noroc, de la un lider al ţiganilor. Cum Băsescu a primit o Biblie de la Cioabă, preşedintele le-a spus romilor să meargă cu copiii la biserică pentru a-i creştina, afirmând că Biserica şi şcoala le va schimba viaţa în bine.

×
Subiecte în articol: politic