x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: PSD merge în direcţia greşită. CEx este ultima şansă de a îndrepta lucrurile

Geoană: PSD merge în direcţia greşită. CEx este ultima şansă de a îndrepta lucrurile

22 Noi 2011   •   09:10
Geoană: PSD merge în direcţia greşită. CEx este ultima şansă de a îndrepta lucrurile

Mircea Geoana sustine ca PSD merge intr-o directie gresita si ca reuniunea de astazi a Comitetului Executiv (CEx) este, poate, ultima sansa de a indrepta lucrurile. In plus, Geoana considera ca "un congres extraordinar este imperios necesar".

Geoana scrie, pe blogul sau, ca miza CEx trebuie sa fie legata de viitorul partidului si de soarta sa in alegeri.

"Adevarul este ca de un an si jumatate, PSD se scufunda intr-o criza profunda a directiei strategice. Degringolada in decizii este evidenta prin nu mai putin cinci schimbari de strategie in 2010, prin utilizarea tacticilor confuze si, pe cale de consecinta, ineficiente, prin abordarile incomplete si incoerente, prin demersuri ilogice si greu de justificat", considera Mircea Geoana, potrivit Mediafax. El sustine ca pentru mai nimeni nu pare sa fie clara miza sedintei. "Sa fie doar excluderea lui Mircea Geoana? Este cu siguranta prea putin", adauga el.

In opinia fostului presedinte al PSD, "partidul merge intr-o directie gresita, mai ales pentru ca nu merge cu adevarat in vreo directie, ci bajbaie".

"Partidul a bajbait in octombrie 2010, cand aveam, potrivit, declaratiilor oficiale ale liderilor PSD, numarul de voturi suficiente in Parlament pentru a schimba Guvernul. Partidul bajbaie in noiembrie 2011, atunci cand anunta ca incepe procedura de suspendare a presedintelui desi recunoaste fatis ca nu are voturile pentru a reusi cu succes acest exerctiu. Nu vom deveni niciodata alternativa credibila daca nu ne comportam in mod credibil si nu ne putem comporta in mod credibil cu o strategie facuta pe genunchi", mai sustine Geoana.

El avertizeaza ca reuniunea Comitetului Executiv National este, poate, ultima sansa de a mai indrepta lucrurile.

"PSD si USL vor fi puse, in viitorul cat se poate de apropiat, in fata unui context electoral in care toate regulile se vor fi schimbat: colegiile se redeseneaza, numarul de parlamentari se micsoreaza, regionalizarea este iminenta, iar comasarea va deveni o realitate. Iar in tot acest context, energia colectiva a PSD este indreptata impotriva lui Mircea Geoana?", adauga Geoana.

In opinia sa, "este cat se poate de gresit", iar "un Congres Extraordinar este imperios necesar".

"Nici macar actiunea de suspendare nu trebuie sa opreasca aceasta inevitabila clarificare. Discutia din Comitetul Executiv National de maine nu va fi doar despre excluderea mea din partid, ci ea consfinteste o alegere intre doua conceptii de conducere a unui partid politic. Pentru ca, sa ne fie clar, sunt doua moduri de a conduce acest partid, doua conceptii de directii si de solutii pentru tara. Este o confruntare intre doua scoli de gandire: cea democratica si participativa si cea bazata pe forta si pe impunerea gandirii unice. Partidul va trebui sa decida care e calea de urmat. Iar aici nu poate exista cale de mijloc. Nu poate fi vorba nici de impacare, nici de iertare, pentru ca este vorba de principii si nu de orgolii. Este momentul adevarului, iar acest moment nu poate fi nici fentat, nici acoperit", mai scrie Mircea Geoana.

×