x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: PSD vrea să încheie cu PD-L protocolul de coaliţie

Geoană: PSD vrea să încheie cu PD-L protocolul de coaliţie

09 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu va desemna miercuri viitorul premier, el precizând că, până atunci, intenţia PSD este de a avea încheiat cu PDL protocolul de coaliţie.



"Există în acest moment o intenţie, confirmată şi de partide, ca cel care va fi desemnat viitor premier să fie anunţat de către preşedinte în cursul zilei de miercuri", a precizat Geoană pentru Mediafax, comentând discuţiile din cadrul consultărilor de la Cotroceni pe marginea desemnării viitorului premier.
Întrebat dacă, până la momentul desemnării premierului, PSD şi PDL vor fi terminat negocierile, Geoană a precizat: "Nu. Dar intenţia noastră este să putem avea, dacă este posibil, măcar protocolul politic, protocolul de coaliţie finalizat".
El a arătat că detaliile în ceea ce priveşte programul de guvernare, armonizarea poziţiilor dintre cele două formaţiuni şi algoritmul de guvernare urmează să fie discutate într-un orizont de 10 zile, cât are la dispoziţie premierul, conform Constituţiei, pentru finalizarea programului de guvernare şi a structurii de guvern. "Deci negocierile le vom continua şi după anunţarea majorităţii", a precizat Geoană.El a mai spus că Traian Băsescu “nu s-a exprimat nici cu privire la rezultatul negocierilor avute până acum, nici privind numele viitorului premier. A dorit să permită partidelor în continuare negocieri mai aşezate, care să conducă la degajarea unei majorităţi".

×
Subiecte în articol: politic