x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană şi Boc, la braţ la biserică

Geoană şi Boc, la braţ la biserică

15 Aug 2009   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi şeful Guvernului, Emil Boc, au sosit, sâmbătă dimineaţa, la Mănăstirea Nicula, la slujba prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.vv



Sfânta Liturghie este oficiată de mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, şi de mitropolitul pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord, ÎPS Serafim, în faţa a peste 50.000 de credincioşi veniţi la acest lăcaş de cult încă din timpul nopţii.

Printre oficialităţile venite să asiste la slujba religioasă se numără şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda.

Mănăstirea Nicula este unul dintre cele mai însemnate locuri de pelerinaj ale Patriarhiei Române, în fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la acest lăcaş de cult venind să se roage peste 200.000 de credincioşi. Mănăstirea deţine o icoană a Maicii Domnului, pictată în anul 1861 de Luca din Iclod, despre care credincioşii spun că este făcătoare de minuni, că vindecă cele mai grave boli şi că a lăcrimat timp de 26 de zile, în anul 1699 odată cu aducerea ei la Tismana.

×
Subiecte în articol: politic