x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană şi PSD, în prag de divorţ

Geoană şi PSD, în prag de divorţ

08 Dec 2010   •   08:44
Geoană şi PSD, în prag de divorţ
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National



O parte a liderilor PSD s-au adunat, la un motel din localitatea Româneşti, lângă Ploieşti, într-o şedinţă neoficială a Biroului de Conducere al partidului, ca să discute despre ultimele ieşiri publice ale lui Mircea Geoană. După ce acesta a declarat, într-un film postat pe blogul său, că Victor Ponta l-a sfătuit să mintă în 2009 în legătură cu vizita nocturnă la Sorin Ovidiu Vîntu, în PSD s-a pus problema sancţionării preşedintelui Senatului, vehiculându-se două variante: excluderea din partid sau suspendarea de la şefia Senatului.

De altfel, înainte de şedinţa de la Ploieşti, câţiva lideri ai PSD i-au aratat cartonaşul galben lui Mircea Geoană, după ce, cu o seară înainte, 28 de parlamentari şI europarlamentari ai partidului au semnat o scrisoare deschisă în care fostul lider era acuzat de manevre subterane cu Dan Voiculescu, Crin Antonescu şI chiar cu PDL şI Traian Băsescu.

Preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, l-a atacat violent pe Mircea Geoană, spunând că "nu este momentul pentru a înteţI stările conflictuale din PSD”. Mai mult decât atât, după ce anunţase că nu va participa la şedinţa BPN de la Ploieşti, Ion Iliescu s-a grăbit să ajungă la discuţii, anunţând că ar fi momentul să se analizeze suspendarea lui Geoană de la Senat. Iliescu a spus chiar că "Geoană s-a descalificat definitive în ochii săI”.

Şi vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat la RFI că declaraţiile lui Mircea Geoană despre evenimentele de campanie din 2009 nu afectează PSD, însă pot afecta imaginea preşedintelui Senatului în partid, Niţă opinând că Geoană a greşit readucând în discuţie tema pierderii alegerilor.

"Domnul Geoană, după un an de zile nu avea rost să facă asemenea declaraţii. Domnule, ai pierdut, am pierdut, asta a fost situaţia, asta a vrut poporul, noi trebuie să mergem mai departe, să ne vedem de treburile noastre. Nu cred că era momentul şi timpul pentru asemenea dezvăluiri, care, sigur, nici măcar nu sunt senzaţionale, asemenea dezvăluiri probabil trebuiau scrise în memorii, dacă erau ceva deosebit sau care puteau să scoată în evidenţă anumite adevăruri. Cred că domnul Mircea Geoană de data asta a greşit", a declarat Niţă la RFI.

Mircea Geoană a anunţat că el nu a fost invitat la şedinţa BPN, deşI este membru al acestuia, dar a ţinut să precizeze că orice decizie s-ar lua la Ploieşti, nu ar fi statutară, deoarece şedinţa este una neoficială. "Sunt absolut convins că acest partid funcţionează după Statut, deci întâlnirea de la Sinaia este o întâlnire informală, care nu are valoare de şedinţă statutară de Birou Permanent şi este în afara Statutului şi în afara cadrului acestei întâlniri să se discute orice altceva decât subiectul pentru care a fost convocată", a spus Geoană, care a subliniat că "tot ceea ce a spus cu privire la alegerile de acum un an de zile este perfect adevărat şi sunt chestiuni care sunt probate inclusiv de martori oculari acolo unde a fost cazul".

×