x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Trebuie o majoritate largă pentru un guvern puternic

Geoană: Trebuie o majoritate largă pentru un guvern puternic

01 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că, probabil, ca exista "un fel de egalitate" în ceea ce priveşte numărul de mandate parlamentare deţinute de PSD+PC şi PDL, dar a apreciat că acest lucru nu schimbă cu mult ecuaţia politică.



"Din punct de vedere al mandatelor în Parlament, probabil că va fi un fel de egalitate, dar, iarăşi, nu schimbă cu mult ecuaţia politică", a arătat Geoană.

El a reiterat poziţia sa potrivit căreia PSD a obţinut un scor bun, arătând că este neceară construirea unei majorităţi în jurul PSD.

"Trebuie o majoritate largă pentru un guvern puternic. Trebuie să avem cât mai rapid o majoritate mare, iar PSD, ca partid care are acest avantaj, de natură psihologică sau de impresie de opinie publică, doreşte să formeze guvernul şi să dea premierul", a arătat Geoană.

El a precizat că este o posibilitate de avea relativ repede o majoritate amplă, care să susţină viitorul Guvern, apreciind că o majoritate de 50% plus unu, două sau trei procente "nu ţine" într-o perioadă de criză.

Geoană a mai arătat că negocierile vor începe după anunţul oficial al rezultatelor alegerilor, el precizând că există un mandat din partea colegilor din conducere privind viitoarele discuţii pentru formarea unei majorităţi parlamentare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic