x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion: Violenţa împotriva AUR, doar un început. Candidaţii noştri sunt agresaţi pe stradă, ameninţaţi

George Simion: Violenţa împotriva AUR, doar un început. Candidaţii noştri sunt agresaţi pe stradă, ameninţaţi

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   19:00
George Simion: Violenţa împotriva AUR, doar un început. Candidaţii noştri sunt agresaţi pe stradă, ameninţaţi

Preşedintele AUR, George Simion, a spus, luni, că reprezentanţi şi candidaţi ai partidului sunt ameninţaţi şi supuşi violenţelor, referindu-se, între altele, şi la situaţia primarului PSD al comunei Stejari, Robert Ionuţ Păiuşi, care a intrat cu maşina într-un grup de susţinători AUR şi a lovit o tânără.

"Violenţa împotriva AUR, doar un început! Vorbeam zilele trecute, în urma atacului brutal la adresa Prim Ministrului slovac Robert Fico, despre faptul că politica urii a început să dea rezultate. Atât în Slovacia, cât şi în UE şi în România. Am generat fel şi fel de discuţii în presa din ţară, mulţi m-au acuzat că exagerez sau că încerc să mă victimizez. La doar câteva zile distanţă, alţi membri AUR erau atacaţi pe străzi în timp ce se aflau într-o acţiune electorală", a scris Simion pe site-ul său.

El a susţinut că Robert Ionuţ Păiuşi, primarul PSD al comunei Stejari, a intrat cu maşina într-un grup de susţinători AUR, lovind o tânără în vârstă de 24 de ani care avea un copil în braţe.

"În urma impactului, tânăra a fost transportată de urgenţă la spital. Ce a făcut primarul PSD? A fugit de la locul accidentului, s-a baricadat în birou şi a făcut de urgenţă un live, crezând că minciunile îl vor scăpa de închisoare", a menţionat George Simion.

Liderul AUR a mai susţinut că, în urmă cu câteva săptămâni, candidatul partidului la primăria Popeşti, judeţul Bihor, a fost arestat de Poliţia Animalelor din Oradea, imediat după ce şi-a anunţat candidatura, în urma unui denunţ făcut de apropiaţii primarului în funcţie, iar în luna aprilie candidatul la Primăria Joiţa "şi-a văzut localul pe care îl deţinea în zonă incendiat peste noapte".

Simion afirmă şi că mulţi candidaţi ai partidului au primit ameninţări în toată ţara, inclusiv cu moartea, pentru a-şi retrage candidaturile.
 

×