x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Tuță (PNL) anunță că a învins-o pe Clotilde Armand la S1: Să nu pună mâna pe sacii de voturi

George Tuță (PNL) anunță că a învins-o pe Clotilde Armand la S1: Să nu pună mâna pe sacii de voturi

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   11:40
George Tuță (PNL) anunță că a învins-o pe Clotilde Armand la S1: Să nu pună mâna pe sacii de voturi
Sursa foto: Facebook George Tuță

Este scandal cu sacii de voturi la Sectorul 1 al Capitalei. George Tuță, candidatul PNL spune că are un avans considerabil după ce s-au numărat voturile din aproape toate secțiile și este sarcastic cu privire la Clotilde Armand, transmițându-i „să nu pună mâna pe sacii de voturi”.

Candidatul Alianței PNL - PSD, George Tuță spune că după ce s-au numărat aproape toate secțiile din Sectorul 1 are un avans considerabil în fața contracandidatei Clotilde Armand (ADU).

„Din discuțiile pe care le-am avut cu 99,9%, că mai e doar o singură secție care nu a finalizat acest proces, am un avans considerabil, care nu poate fi întors”, spune Tuță.

Acesta este extrem de deranjat de scandalul cu sacii de voturi din Sectorul 1 și i-a transmis primarului în funcție Clotilde Armand „să nu pună mâna pe sacii de voturi”.

„După cum vedeți, bătaia de joc și circul continuă în Sectorul 1. (...) Trebuie să se oprească această bătaie de joc și umilință pe care o au oamenii inclusiv astăzi când ar fi trebuit să fie un proces simplu de predare a unor buletine de vot care vin cu niște autocare, pe care le preiau niște asistenți și niște judecători și ele ar trebui introduse în sistemul pe care îl știm cu toții. În toată țara aproape s-a rezolvat această problemă. Numai la Sectorul 1 vedem o tergiversare, prin care acest proces este întârziat. Inclusv secții de vot care nu sunt momentan închise, datorită acestui comportament de a încheia lucrurile. (...) Au fost anumiți președinți de secții de votare care au întârziat efectiv deschiderea urnelor și numărarea voturilor bucureștenilor și mi se pare extrem de grav să nu respecți votul democratic și acest principiu extrem de sănătos al oricărui stat democratic: votul și pe cetățenii care votează. Au întârziat până la 3 și 4 ore până au reușit să deschidă urnele în care erau voturile oamenilor, iar lucrul acesta trebuie să înceteze”, spune George Tuță.

Acesta spune că nu a avut discuții cu Armand.

„Am transmis public să nu pună mâna pe sacii de vot, pentru că vedeți umilința la care sunt supuși cetățenii Bucureștiului. Este o bătaie de joc și nu ai ce să mai discuți cu un om care face intenționat aceste lucruri, pentru că nu are niciun fel de explicații”, a mai spus Tuță.

Potrivit numărătorii provizorii a voturilor din Sectorul 1, George Tuță are un avans de 211 voturi față de Clotilde Armand.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: george tuta Clotilde Armand