x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gheorghe Funar: Parlamentarii şi miniştrii trebuie să intre în concediu fără plată

Gheorghe Funar: Parlamentarii şi miniştrii trebuie să intre în concediu fără plată

13 Aug 2009   •   00:00

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, le cere parlamentarilor şi miniştrilor, precum şi premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, să nu mai primească indemnizaţia aferentă funcţiilor lor timp de trei luni.



"Deoarece parlamentul a făcut jocul guvernului şi a permis risipirea banilor contribuabililor prin dirijarea contractelor de achiziţii publice către anumite firme, ar merita ca Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să decidă ca senatorii şi deputaţii să intre în concediu fără indemnizaţie timp de trei luni, din 3 septembrie a.c. până în 2 decembrie a.c., pentru a fi solidari cu ceilalţi români în condiţii de criză. Pe aceeaşi perioadă, de trei luni, ar trebui să fie solidari cu toţi românii şi preşedintele Băsescu şi toţi miniştri, în frunte cu primul-ministru, respectiv să renunţe la indemnizaţii", a declarat Funar, într-o conferinţă de presă, notează Agerpres.

El a adăugat că nu trebuie permis ca 21 de milioane de români să suporte curbele de sacrificiu, "iar preşedintele României, Guvernul Boc şi parlamentarii să le râdă în nas, după ce au risipit banii contribuabililor şi au permis jefuirea avuţiei naţionale". Gheorghe Funar a mai spus că Guvernul Boc "se răzbună pe sute de mii de bugetari pe care îi terorizează cu reducerile de personal", după ce "a risipit sute de milioane de euro prin neorganizarea licitaţiilor publice de către ordonatorii principali de credite".

×
Subiecte în articol: politic