x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Este doar o problemă de timp până când Tudorel Toader va fi schimbat de la Ministerul Justiţiei

Gorghiu: Este doar o problemă de timp până când Tudorel Toader va fi schimbat de la Ministerul Justiţiei

31 Mar 2017   •   18:19
Gorghiu: Este doar o problemă de timp până când Tudorel Toader va fi schimbat de la Ministerul Justiţiei

Senatoarea liberală de Timiş, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Timişoara, că este doar o chestiune de timp până când ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi schimbat de la şefia ministerului pe care-l conduce, ca urmare a nerevocării din funcţii a procurorilor şefi ai Parchetului General şi DNA. 

''Este doar o chestiune de timp până când Tudorel Toader va fi schimbat de la Ministerul Justiţiei. Va urma o perioadă de monitorizare intensă din partea domnilor Dragnea şi Tăriceanu, 24 de ore din 24 la adresa ministrului Justiţiei, care va avea o soartă destul de grea, în perioada următoare, cu PSD. Deja văd o presiune din ce în ce mai crescută asupra domniei sale din partea comunicatorilor PSD care (...) ameninţă cu demisia, însă sunt de acord cu domnia sa asupra unui lucru, şi anume, că nu revoci şefii de parchete doar ca să dai satisfacţie unor lideri de partid sau unor analişti politici'', a afirmat Alina Gorghiu vineri, într-o conferinţă de presă. 

În altă ordine de idei, senatorul PNL Timiş a subliniat că în momentul de faţă, în Senat, care este cameră decizională, se află un proiect ''foarte periculos pentru elevii şi profesorii din România'', proiect care, în aparenţă, dă senzaţia că rezolvă cazurile de violenţă din şcolile româneşti. 

''Este un proiect care arată cum înţelege PSD acest raport între şcoală, profesor şi elev. Soluţia pe care colegii din PSD o văd, îndeobşte Şerban Nicolae, iniţiatorul proiectului de lege, este referitoare la mărirea pedepselor cu închisoare pentru elevii şi părinţii care agresează cadrele didactice, dar din păcate, în România şi peste tot în lume, soluţiile şi măsurile de felul 'Baba Cloanţa' nu mai funcţionează'', a punctat Alina Gorghiu. 

Ea a admis că există cazuri de violenţă în şcoli în număr tot mai mare, însă a adăugat că nu mărirea pedepselor cu închisoarea stopează fenomenul, iar specialiştii susţin că şcoala este un teren care trebuie să dea întâietate educaţiei şi prevenţiei. 

''Asta le-am cerut colegilor PSD din Senat (...). 70 de cazuri de jigniri sau de ameninţări sau de violenţe se vor transforma în 70 de dosare penale pentru elevi, părinţi sau alte persoane'', a remarcat parlamentara liberală. 

Aceasta a subliniat că însuşi Ministerul Educaţiei al actualului guvern ''are punct negativ pe proiect'', la fel ca şi alţi specialişti pe educaţie ori organizaţii ale societăţii civile. AGERPRES 

×