x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu, despre ministrul Finanţelor: Vom face evaluări; zvonurile nu au plecat de la Guvern

Grindeanu, despre ministrul Finanţelor: Vom face evaluări; zvonurile nu au plecat de la Guvern

27 Mar 2017   •   12:18
Grindeanu, despre ministrul Finanţelor: Vom face evaluări; zvonurile nu au plecat de la Guvern
Sursa foto: Steluta_Popescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că în privinţa activităţii Ministerului Finanţelor şi ANAF vor fi făcute evaluări şi a precizat că situaţia încasărilor pe prima jumătate a lunii martie este foarte bună comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

"O să văd apropo de măsurile pe care trebuie să le ia, nu doar ANAF, împreună cu Ministerul Finanţelor, facem evaluări. Nu pot să speculez zvonuri. Zvonurile acestea nu au plecat de la guvern şi nici n-o să fac acest lucru, dar fiecare din aceşti miniştri sunt monitorizaţi apropo de cum implementează planul de guvernare şi o să facem evaluări atunci când e cazul", a declarat Grindeanu la Parlament, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Finanţelor. 

În privinţa datelor privind colectarea, premierul a spus: "Dacă facem prima jumătate a lunii martie 2017 faţă de prima jumătate din 2016, pe luna martie lucrurile stau foarte bine. Mult peste un miliard jumate, ceva de acest tip faţă de 2016. Hai sa tragem linie în 31 şi să vedem cum va fi". 

Şeful executivului a menţionat că luni a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor şi conducerea ANAF. 

"O să am aceste întâlniri săptămânal cu ministrul Finanţelor pe tema colectării veniturilor la buget. E o întâlnire obişnuită de lucru, eu am spus că voi avea aceste întâlniri săptămânal pe două domenii - pe ceea ce înseamnă ANAF şi Ministerul Finanţelor şi un alt domeniu - cel al fondurilor europene, unde monitorizez progresul pe care îl facem şi e o întâlnire obişnuită de lucru. M-au informat care este stadiul implementării celor 14 măsuri, termenul e jumătatea lunii aprilie. De asemenea, am discutat de posibile eventuale propuneri legislative pentru îmbunătăţirea activităţii, o întâlnire de lucru", a detaliat premierul. AGERPRES

×