x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu: Ne dorim să ajungem la 10 miliarde de lei cu Fondul Suveran de Investiţii

Grindeanu: Ne dorim să ajungem la 10 miliarde de lei cu Fondul Suveran de Investiţii

11 Mai 2017   •   08:58
Grindeanu: Ne dorim să ajungem la 10 miliarde de lei cu Fondul Suveran de Investiţii

Guvernul îşi doreşte ca Fondul Suveran de Investiţii să aibă la dispoziţie 10 miliarde de lei, a declarat, miercuri, premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat la Antena 3 care va fi valoarea Fondului Suveran de Investiţii, şeful Executivului a răspuns: "Noi ne dorim să ajungem undeva la 10 miliarde de lei pe acest Fond, o să vedem dacă putem din prima sau (...) dacă lucrurile vor evolua şi vom ajunge pe parcurs".

Potrivit premierului, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii urmează să fie pus în dezbatere publică.

"Suntem aproape în fază finală (...) cu Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii. Mai sunt câteva lucruri de făcut, va intra în dezbatere publică şi va fi trimis în Parlament", a explicat Grindeanu.

Şeful Executivului a precizat că al doilea trimestru din acest an va fi pentru Guvern unul de "consolidare", după ce în primul trimestru au fost aprobate măsurile care trebuiau adoptate.

"Al doilea trimestru, cel în care ne aflăm, este un trimestru în care trebuie să ne consolidăm foarte mult (...). Consolidarea înseamnă (...), de foarte multe ori, acel cadru legislativ necesar pentru viitoarele proiecte şi viitoarele dezvoltări pe care le avem prinse ca şi măsuri în Programul de guvernare şi care se vor afla la baza dezvoltărilor ulterioare", a spus Grindeanu.

În acest sens, şeful Guvernului a făcut referire şi la proiectul Legii prevenţiei şi la cel al Legii salarizării unitare.

"Suntem în faza în care e finalizată toată discuţia, inclusiv dezbaterea publică, pe Legea prevenţiei, la fel de importantă. De asemenea, (...) Legea salarizării unitare. Am dat săptămâna trecută avizul pozitiv în Guvern cu amendamente, (...) e în Parlament, se discută", a mai afirmat Grindeanu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu