x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu: Nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis

Grindeanu: Nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis

16 Mar 2017   •   19:45
Grindeanu: Nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis
Sursa foto: Steluta_Popescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că nu există şi nu va exista un pact de coabitare între el şi preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că va avea o colaborare corectă cu Administraţia Prezidenţială pe temele de interes major pentru România. 

"Un 'pact de coabitare' e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis. Nu avem nevoie de hârtii ca să ştim ce atribuţii constituţionale avem şi ce trebuie să facă instituţiile pe care le reprezentăm", a scris Grindeanu, pe Facebook. 

El a adăugat că va avea o colaborare corectă cu Administraţia Prezidenţială pe temele de interes major pentru România, cum ar fi subiectul Europei cu două viteze. 

"Este normal să fie aşa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenţii să avem să fim ascultaţi la Bruxelles?!", a punctat premierul Sorin Grindeanu. www.agerpres.ro

×