x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu spune că e "ciudat" că Iohannis nu a luat o decizie în privinţa noilor propuneri de miniştri

Grindeanu spune că e "ciudat" că Iohannis nu a luat o decizie în privinţa noilor propuneri de miniştri

30 Mar 2017   •   22:14
Grindeanu spune că e "ciudat" că Iohannis nu a luat o decizie în privinţa noilor propuneri de miniştri

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că este "ciudat" faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie în privinţa noilor propuneri de miniştri.

Întrebat la România TV ce părere are despre faptul că şeful statului nu a semnat încă vacantarea poziţiei din Guvern care a fost ocupată de Daniel Constantin, prim-ministrul Grindeanu a răspuns că el a trimis luni toate propunerile, punctând însă că este "dreptul legal al preşedintelui de a-şi lua un timp de 45 de zile".

"Eu am trimis luni după-amiaza toate propunerile pe care le aveam. Şi pe mine mă miră acest ritm. E dreptul legal, totuşi, al preşedintelui de a-şi lua un timp de 45 de zile. (...) E adevărat că eu nu lucrez în acest ritm şi probabil mulţi dintre noi nu lucrăm în ritmul ăsta. Şi e ciudat", a spus Grindeanu.

Luni, premierul Grindeanu afirma că a discutat cu preşedintele Iohannis în privinţa noilor propuneri de miniştri, precizând că aşteaptă decizia şefului statului.

"Am trimis nominalizările. Am avut o discuţie cu dânsul, prin care i-am transmis modificările pe care le-am transmis. Aştept din partea dânsului decizia", a declarat atunci premierul.

Anterior, Grindeanu anunţase că a luat act în şedinţa coaliţiei de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin şi că va înainta preşedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniştri. Potrivit prim-ministrului, nominalizările pe care urma să le trimită la Cotroceni 'şi-au primit susţinerea politică în forul de conducere de la ALDE'.

Biroul Politic Central al ALDE a decis, duminică, să o propună pentru funcţia de ministru al Mediului şi viceprim-ministru pe Graţiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susţine pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.  www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu