x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gruparea Umanistă, în Parlamentul României

Gruparea Umanistă, în Parlamentul României

de Ion Alexandru    |    18 Ian 2021   •   08:46
Gruparea Umanistă, în Parlamentul României
Sursa foto: Dan Marinescu

Deputatul social-democrat Grațiela Gavrilescu, împreună cu alți patru colegi parlamentari (deputații Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu și senatorul Laurențiu Mihai) anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale. Cei cinci vor activa ca parlamentari independenți, afiliați Grupurilor parlamentare ale PSD.

Conform Grațielei Gavrilescu, „doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esență social-liberală, fiind complementară cu social-democrația”. Potrivit sursei citate, umanismul pragmatic urmărește, pe de o parte, dezvoltarea semnificativă a clasei de mijloc, către o pondere de 70-80% din întreaga societate, la nivelul atins de state precum Germania, Franța sau Elveția,  prin aplicarea concretă, la nivel legislativ, a principiului umanist fundamental „Fii propriul tău stăpân!”, și, pe de altă parte, combaterea eficientă a tuturor formelor de abuz cu care se confruntă cetățenii României – acționând sistematic pentru îndeplinirea obiectivului „Stop abuzurilor!”, asumat public în toate demersurile umaniste.

În plan parlamentar, Gruparea Umanistă social-liberală va susține proiectele depuse de umaniști în legislatura anterioară. Printre acestea se numără Fondul de Solidaritate dedicat tinerilor familiști care vor să achiziționeze o locuință, susținerea fermierilor și procesatorilor români, stimularea angajării experților pensionari de către firmele private . Totodată, va iniția, în noua sesiune parlamentară, un pachet legislativ dedicat dezvoltării clasei de mijloc. 

×
Subiecte în articol: Grațiela Gavrilescu