x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grupurile parlamentare se reunesc, luni, înaintea sesiunii ordinare care începe la 1 februarie

Grupurile parlamentare se reunesc, luni, înaintea sesiunii ordinare care începe la 1 februarie

30 Ian 2011   •   21:35

Grupurile parlamentare se reunesc, luni, în şedinţe, înainte de începerea, la 1 februarie, a primei sesiuni ordinare din acest an, urmând să fie abordate teme ţinând atât de acţiunea legislativă, cât şi de cea politică.

Grupurile parlamentare ale PDL urmează să aibă o reuniune, luni, la ora 18.30, la Palatul Parlamentului, cu premierul şi membrii Guvernului, pentru a discuta programul legislativ pentru această sesiune, priorităţile Guvernului, modul de colaborare Executiv-Parlament.

La şedinţă a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu.

"Doamna preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a făcut în mod direct invitaţia la adresa şefului statului, decizia a aparţinut parlamentarilor PDL", a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

El a spus că deputaţii şi senatorii PDL l-au invitat pe şeful statului deoarece acesta a avut mai multe întrevederi cu parlamentarii democrat-liberali, iar "cuvântul dânsului este foarte important în relaţia Preşedinţie-Parlament".

"Este o cutumă de a-l invita pe preşedinte, întotdeauna am făcut aşa, eu cred că va veni", a adăugat liderul PDL.

De asemenea, grupurile parlamentare ale opoziţiei urmează să se reunească, luni, cu o zi înainte de începerea sesiunii. Pe lângă temele ţinând de acţiunea parlamentară, partidele de opoziţie au pe agendă şi subiectul legat de constituirea alianţei ACD-PSD.

De altfel, PSD şi PNL au programate, luni, la Palatul Parlamentului, şi reuniuni ale forurilor de conducere ale partidelor.

Astfel, PSD a anunţat că Biroul Permanent National al partidului se reuneşte, la ora 10.00, la Camera Deputaţilor, iar de la ora 12.00 are loc şedinţa grupurilor parlamentare reunite din Camera Deputaţilor şi Senat.

Biroul Politic Central al PNL se va reuni, luni, la ora 11.00, tot la Camera Deputa?ilor. Şedinţa BPC va fi urmată, la ora 12.00, de reuniunea Consiliului Naţional Executiv, care va avea loc în sala de şedinţe a grupului parlamentar din Cameră.

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în prima sesiune ordinară a anului 2011, în ziua de marţi, 1 februarie.
×