x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvern - "Liniile verzi" sunt asaltate de pensionari

Guvern - "Liniile verzi" sunt asaltate de pensionari

24 Iul 2004   •   00:00

Ministrul pentru coordonarea Secretariatului general al Guvernului (SGG), Eugen Bejinariu, a precizat ieri, la videoconferinta cu prefectii, ca pana in luna iulie 2004, pe cele doua "linii verzi" deschise la SGG si la Cancelaria Primului-Ministru au fost primite aproximativ 11.000 de apeluri.

CARMEN VINTILA

Reclamatiile, sesizarile s-au referit in primul rand la pensii, respectiv recalcularea lor, majorarea cuntumului celor din sistemul public si dublarea pensiilor agricultorilor. De asemenea, romanii au cerut Guvernului sa li se asigure venitul minim garantat, locuinte sociale, locuri de munca, imbunatatirea asistentei medicale, sa li dea ajutoare pentru plata intretinerii, sa li se aloce subventii pentru incalzire. Ei au solicitat chiar si acordarea de ajutoare financiare pentru reconstructia sau consolidarea locuintei. Au mai fost semnalate si abuzuri ale functionarilor publici sau disfunctionalitati in actul de justitie.

LEGISLATIE. Pe de alta parte, romanii continua sa se planga de proasta aplicare a legilor. Dovada ca pe liniile verzi ei au reclamat ritmul lent sau aplicarea necorespunzatoare a legislatiei privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si cele forestiere, veteranii de razboi precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 sau acordarea de compensatii cetatenilor romani pentru bunurile trecute in proprietatea statului bulgar in urma aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria.

AJUTOARE INDEXATE

Noul ministru al Muncii, Dan Mircea Popescu, a anuntat ieri, la videoconferinta cu prefectii, o indexare a ajutoarelor pentru caldura in iarna urmatoare: "Fata de majorarile de preturi intervenite in cursul anului 2004 la energie termica si gaze naturale si avand in vedere noile praguri de saracie, este absolut necesara majorarea printr-un act normativ a cuantumurilor ajutoarelor pentru incalzire si a limitelor de venituri pe familie, cel putin cu cresterea prognozata a preturilor", a declarat ministrul.

×
Subiecte în articol: politic