x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a participat la şedinţa coaliţiei

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a participat la şedinţa coaliţiei

26 Oct 2011   •   08:55
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a participat la şedinţa coaliţiei

Liderii coalitiei guvernamentale s-au reunit in sedinta, in aceasta dimineata, la Palatul Victoria. La intalnire a participat, pentru aproximativ 30 de minute, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Potrivit unor surse politice, citate de Mediafax, guvernatorul BNR a fost prezent la aceasta reuniune aproximativ 30 de minute, discutiile vizand probleme legate de situatia economica.

Sedinta coalitiei continua la Palatul Victoria.

Luni dimineata, premierul Emil Boc, unii dintre membrii Cabinetului si guvernatorul BNR au avut o intalnire, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, dupa ce, duminica, seful statului a participat, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, dupa acea intalnire, ca mesajul de baza este "prudenta maxima in context economic international extrem de dificil, care, din nefericire, afecteaza si Romania". Boc a declarat ulterior ca va propune in fata Parlamentului o "versiune prudenta" a bugetului pentru 2012, care sa fereasca Romania de riscuri majore daca situatia nu se imbunatateste in Europa, insa "niciun scenariu nu are in vedere diminuarea de salarii sau impozitarea de pensii".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca bugetul pe anul 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu neaparat pentru ca nu s-au gasit bani pentru a finanta deficitul, ci pentru ca aceasta finantare a deficitului este "extrem de scumpa".

Basescu a mai spus ca in discutiile de la Cotroceni s-a decis necesitatea revizuirii tintei de deficit, apreciind ca ar fi bine ca nivelul acestuia sa fie "mult mai mic" de 3% si ca Guvernul trebuie sa gaseasca solutii de diminuare a nevoii de imprumut.

×