x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul Cîțu încearcă să reziste azi moțiunii de cenzură depuse de PSD

Guvernul Cîțu încearcă să reziste azi moțiunii de cenzură depuse de PSD

05 Oct 2021   •   09:00
Guvernul Cîțu încearcă să reziste azi moțiunii de cenzură depuse de PSD

Parlamentul dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură inițiată de PSD. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu.

PSD a depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moțiunea de cenzură a USR -AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale.

Cei 157 de parlamentari social-democrați vor vota marți moțiunea de cenzură, pentru că ținta PSD este organizarea alegerilor anticipate, spunea prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

Parlamentarii PSD au fost sfătuiți să evite adunările publice cu multe persoane și evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se infecta cu virusul COVID-19, în contextul în care marți trebuie să fie prezenți în Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură, a fost mesajul dat de Marcel Ciolacu.

Liderii AUR și USR PLUS au anunțat că vor vota în favoarea primei moțiuni de cenzură care va fi supusă votului în Parlament.

Moțiunea de cenzură a PSD are șanse foarte mari să treacă, dacă social-democrații o și votează, afirma Dan Barna. El preciza că USR va vota „pentru”. Barna a spus că „ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la vot”.

PNL îi așteptă în continuare pe cei de la USR PLUS la discuții, dar va „trage linie” în momentul în care vor vota moțiunea de cenzură a PSD, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu. El a anunțat că va negocia cu parlamentarii pentru susținerea Guvernului pe care-l conduce.

Premierul Florin Cîțu pare pregătit să pice Guvernul la moțiunea de cenzură de marți. El a spus, luni, după ședința BEX, că toate scenariile sunt pe masă și crede că PSD va veni cu o propunere de premier, care va fi susținută de USR și AUR. Toți parlamentarii PNL participă la moțiune.

„Ar fi tupeu maxim să vii tot cu Florin Cîțu”, spune Ludovic Orban despre varianta în care, dacă guvernul ar fi demis, președintele Klaus Iohannis să îl desemneze tot pe Florin Cîțu să formeze guvernul.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată, respectiv guvernul să fie demis, este nevoie de votul a minimum 234 de voturi. PSD, USR și AUR au 280 de parlamentari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu