x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul împarte banii primăriilor. Ungureanu spune că fondurile nu vor fi alocate pe criterii politice

Guvernul împarte banii primăriilor. Ungureanu spune că fondurile nu vor fi alocate pe criterii politice

03 Apr 2012   •   11:29
Guvernul împarte banii primăriilor. Ungureanu spune că fondurile nu vor fi alocate pe criterii politice

Purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a declarat ca Guvernul a decis sa aloce 648,233 de milioane de lei administratiei locale, pentru plata unor datorii si a unor lucrari pe proiecte aflate in derulare.

Banii vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA.

"S-a recurs la aceasta situatie, deoarece exista o serie intreaga de primarii care se afla intr-o acuta criza financiara generata de reducerea veniturilor la buget, criza care le face aproape nefunctionale. Eixtsa un interes crescut si bine justificat pentru mentinerea functionabilitatii administrativ-teritoriale a acestor unitati in perioada urmatoare (...) Este vorba de primarii care de-a lungul timpului au avut o situatie financiara mai proasta si pentru ca relatia lor cu consiliile judetene a fost de asa natura incat activitatea lor nu a beneficiat de un sprijin de care alte primarii au beneficiat", a spus Suciu.

Ieri, in sedinta coalitiei de guvernare, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a propus, iar liderii politici au fost de acord, ca alocarile de fonduri guvernamentale pentru primarii sa vizeze cofinantarea de proiecte europene si plata unor datorii.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a spus ca fondurile catre autoritatile locale nu vor fi alocate pe criterii politice, dar ca anumite primarii au dificultati de plata mai mari din cauza relatiei mai putin bune cu consiliile judetene, iar Guvernul incearca sa compenseze acest decalaj.

Saptamana trecuta, dupa disputele din coalitie privind alocarea acestor fonduri catre primarii, liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca exista 25 de consilii judetene conduse de opozitie in care primarii PDL nu au primit niciun ban si care ar trebui sa beneficieze de alocari.

"Pozitia asta ca «eu nu fac cadouri electorale, ca eu imi iau ministru de finante care iarasi e independent si noi ne gandim la binele tarii si nu ne intereseaza» are o contributie in reactiile pe care le au liderii de partid", a spus Preda, vorbind astfel si despre problemele aparute in cadrul PDL.

×