x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul, înfrânt de un angajat

Guvernul, înfrânt de un angajat

22 Iul 2009   •   00:00

Guvernul a pierdut primul proces în cazul angajaţilor care au fost daţi afară în mod abuziv din Corpul de Control al primului-ministru.



Instanţa i-a dat câştig de cauză unui fost consilier, obligând Executivul să îl reangajeze şi să îi plătească salariile restante. Consilierul în Departamentul de Control Orzan Mihai Claudiu a fost dat afară, laolaltă cu 50 de angajaţi, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 3 din 2009, potrivit căreia se desfiinţa vechiul organism şi se forma un nou Corp de Control. Orzan a dat în judecată Guvernul, iar instanţa i-a dat câştig de cauză, urmând să se judece recursul, informează deputatul PNL Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă, citat de ziare.com.

"Tribunalul obligă Secretariatul General al Guvernului la reîncadrarea reclamantului pe funcţie şi plata drepturilor salariale restante până la reîncadrare. Ar mai fi de precizat faptul că urmează recursul la Curtea de Apel, dacă SGG va ataca Hotărârea, dar poate face acest lucru doar pe aspecte de procedură", se arată în comunicat. Gorghiu a decis să-i reprezinte pro-bono pe cei destituiţi în mod abuziv de Guvern. Deputatul PNL precizează că este convins că toţi reclamanţii vor câştiga procesele cu Guvernul.

×
Subiecte în articol: politic