x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile Educaţiei întocmite de Andronescu

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile Educaţiei întocmite de Andronescu

31 Aug 2009   •   00:00

Liderii coaliţiei PSD-PDL au juns la un compromis pe tema asumării răspunderii guvernamentale pe un pachet de legi, inclusiv pe legile privind reforma educaţiei. Anunţul a fost făcut astăzi, la finalul biorului coaliţiei, de către secretrul general al PDL, Vasile Blaga.



Procedura de asumare va fi iniţiată de Executivul Boc în data de 2 septembrie şi va cuprinde un pachet de legi privind restructurarea agenţiilor guvernamentale, sistemul educaţional, salarizarea bugetarilor şi reducerea cheltuielilor publice.

Potrivit unor surse din cadrul coaliţiei, citate de antena3.ro, PSD s-a arătat de acord cu asumarea răspunderii pe legile educaţiei, dar numai cu însuşirea şi respectarea cadrului general al proiectului elaborat de ministrul social-democrat de resort Ecaterina Andronescu. Până în prezent, partenerii pesedişti s-au opus vehement adoptării procesului de reformă în sistemul educaţional prin procedura dorită de PDL, liderii acestui partid invocând în repetate rânduri necesitatea unei dezbateri publice ample urmate de traseul legislativ obişnuit prin Parlament.


×
Subiecte în articol: politic