x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul nu modifica legea

Guvernul nu modifica legea

17 Mar 2004   •   00:00

Dupa ce ministrul de stat Ion Talpes a declarat ca intentioneaza sa modifice prevederile Legii anticoruptie astfel incat si rudele demnitarilor sa fie obligate sa isi declare averea, Guvernul i-a taiat brutal elanul.

Ministrul-delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Acsinte Gaspar, a precizat ieri ca la nivelul Guvernului nu s-a discutat pana acum ideea elaborarii unui asemenea proiect de act normativ. "Am luat cunostinta de declaratia facuta de ministrul de stat Ioan Talpes. Este un punct de vedere exprimat de dansul. Cel putin pana in momentul de fata, la nivelul Guvernului nu s-a conturat o astfel de idee", a spus Gaspar, contrazicandu-l pe Talpes, care a sustinut ca deja a pregatit o lege care viza si averile copiilor, parintilor si sotilor demnitarilor.

ALTA SOLUTIE. Talpes nu a fost contrazis numai de Gaspar, ci si de purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz. Acesta considera ca demnitarii vor fi impiedicati sa-si ascunda averile cu ajutorul rudelor daca legea privind impozitul pe venitul global va compara bunurile dobandite de orice contribuabil, pe o anumita perioada de timp, cu veniturile realizate de persoana respectiva.

Duvaz a venit cu aceasta propunere dupa ce a sustinut ca ideea lui Talpes nu este functionala. "Asa este in Germania, asa este in Franta, iar in Romania se va ajunge la o solutie corecta doar prin modificarea Legii impozitului pe venitul global", a spus Duvaz. "Atunci nici soacra, nici nepotii, fiii, verii si nici vecinii nu mai pot, in numele tau, sa cumpere nici o casa, o masina pentru ca, la randul lor, trebuie sa compare veniturile lor si ceea ce depaseste o anumita grila se supraimpoziteaza ", a precizat Duvaz, admitand ca "solutia Talpes" ar putea fi una temporara. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic