Cei mai mulţi români sunt convinşi că actualul Executiv nu este în stare să rezolve criza economică şi cer guvernanţilor să se concentreze prioritar pe crearea de locuri de muncă. Ieşirea din criză se conturează abia peste trei ani.
Un sondaj realizat de CURS în perioada 4-14 februarie arată că peste jumătate din români (54%) consideră că ieşirea din criza economică se va produce abia peste trei ani, în timp ce 19% cred că este nevoie de doi ani, iar alţi 12% de doar un an.
SĂRĂCIE MARE
Până trece criza, 54% dintre subiecţi spun că acum viaţa lor este mai proastă şi mult mai proastă decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, 41% dintre subiecţi afirmă că veniturile actuale le ajung numai pentru strictul necesar, iar pentru 25% acestea nemaifiind suficiente nici măcar pentru atât. În acest context, 64% dintre subiecţi consideră că actualul Executiv nu va reuşi să scoată ţara din criză, doar 21% considerând opusul. Principala măsură pe care Executivul ar trebui să o ia, spun 40% dintre subiecţi, vizează crearea de locuri de muncă, pe când 21% consideră că e primordial ca Executivul să mărească pensile, iar 10% - salariile.
GEOANĂ, VĂZUT CĂŞTIGĂTOR
Cât priveşte competiţia internă din PSD, 43% dintre respondenţii declaraţi ca votanţi ai PSD şi 30% din totalul eşantionului de subiecţi îl indică pe Mircea Geoană câştigător al şefiei PSD. Pe locul doi în această competiţie este plasat Adrian Năstase, 28% dintre votanţii PSD şi, respectiv, 21% dintre toţi subiecţii optând pentru el. În favoarea lui Cristi Diaconescu au optat mai mulţi subiecţi care nu fac parte dintre votanţii PSD, şi anume 15%, faţă de 10% dintre votanţii PSD.
Victor Ponta este văzut preşedinte al PSD de 8% dintre subiecţii declaraţi votanţi ai partidului şi respectiv de 13% dintre subiecţii eşantionului. Cât priveşte opţiunea de vot general, subiecţii au plasat PSD şi PD-L la egalitate, cu 35% din intenţia de vot. Numai 18% au ales PNL, iar 5% au optat pentru UDMR. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 3.000 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 1,8%.
Citește pe Antena3.ro