x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul se pregateste de restructurare

Guvernul se pregateste de restructurare

03 Feb 2004   •   00:00

Restructurarea Guvernului se va face in doua etape. Prima dintre ele se va consuma saptamana aceasta, cand Executivul va trimite o solicitare catre Parlament privind convocarea unei sedinte comune in care sa fie aprobata noua structura a Executivului. Anuntul a fost facut ieri de purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz. In perioada de timp pana la convocarea sedintei comune, Guvernul va elabora noul proiect de lege privind structura Executivului, il va depune la Parlament, iar el va urma traseul obisnuit al unui act normativ: dezbatere in comisiile parlamentare de specialitate ale forului legislativ si apoi aprobarea sa de catre plenul Parlamentului reunit.

PREVEDERI. Bogdan Niculescu-Duvaz a confirmat ieri ca proiectul de lege privind restructurarea Guvernului va prevedea, in primul rand, infiintarea a doua posturi de vicepremieri. Unul dintre ei va coordona ministerele din domeniul economic, celalalt pe cele din sfera sociala, iar titulatura celor doi va fi de ministri de stat coordonatori. Numele vehiculate pentru a prelua aceste portofolii sunt Dan Ioan Popescu, pentru zona economica, si Ioan Rus, pentru cea sociala. In plus, Departamentul de mediu din subordinea Ministerului Agriculturii va fi transformat in minister si se va infiinta o agentie pentru turism. In fruntea Ministerului Mediului va fi numita, cel mai probabil, Rovana Plumb, actualul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

ASTEPTARE.Numirea persoanelor care vor ocupa cele doua posturi de ministri de stat coordonatori, portofoliul Mediului si pe cel al Turismului reprezinta a doua etapa a restructurarii. Surse PSD sustin ca ea se va consuma saptamana viitoare, cand va fi convocata sedinta comuna a Parlamentului care va aproba noua lege de organizare a Guvernului. Nu este exclusa nici inlocuirea unora dintre actualii ministri neperformant i. Premierul Nastase trebuie insa sa astepte revenirea in tara a presedintelui Ion Iliescu, pentru a se pune de acord cu acesta in privinta modificarilor din structura Executivului. Aflat intr-un turneu prin India si Indonezia, seful statului se va intoarce la 6 februarie.
SILVIU SERGIU

×
Subiecte în articol: politic