x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gyorgy Frunda, la RFI: Îmi place stilul domnului Ponta: un stil direct, pe faţă, neascuns

Gyorgy Frunda, la RFI: Îmi place stilul domnului Ponta: un stil direct, pe faţă, neascuns

07 Mai 2012   •   12:57
Gyorgy Frunda, la RFI: Îmi place stilul domnului Ponta: un stil direct, pe faţă, neascuns

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda saluta corecturile pe care le-a facut in cabinet premierul desemnat Victor Ponta. "Mie imi place stilul domnului Ponta: un stil direct, pe fata, neascuns. Are curajul sa repare acolo unde are o vulnerabilitate a guvernului. Cazurile Dumitrescu si Alistar sunt exemple in acest sens si sunt incurajatoare".

Frunda atrage atentia ca Guvernul Ponta, daca primeste votul de investitura, are un mandat pe sase luni, ceea ce inseamna ca “trebuie sa se preocupe de pregatirea alegerilor, de corectitudinea acestora si, dupa noiembrie, noul guvern ar trebui sa aiba un program serios, cuprinzator, care sa porneasca relansarea Romaniei'.

Senatorul a mai spus ca UDMR este in opozitie, dar dialogul cu puterea ramane deschis pentru ca formatiunea maghiara are o situatie “speciala'. "Noi suntem 7% din populatia acestei tari deci noi trebuie si vrem sa avem dialog cu puterea politica a Romaniei in fiecare perioada pentru a ajunge la rezolvarea problemelor comunitatii noastre…Am spus acum un an si jumatate ca UDMR sa iasa de la guvernare. Daca ieseam toamna trecuta insemna sa avem la ora actuala o majoritate de peste 60% si ca UDMR sa aiba un loc stabil in viitorul arc guvernamental.

Din pacate, colegii mei care conduc UDMR au gandit si au luat decizii altele decat am propus eu', a afirmat senatorul Gyorgy Frunda.

×